Välkommen åter

valkommenaterJust nu befinner vi oss i Brasilien igen. Vi har redan varit här i snart 4 veckor! Tiden går så fort, även fast vi knappt gör något hela dagarna. Vi bor hemma hos svärföräldrarna, det är lite trångt men det går. Vi åker hem redan nästa vecka men fem veckor räcker gott och väl tycker jag just nu. Hade vi inte bott så trångt och det varit mer vardagsliv så hade vi ju gärna stannat längre.

Det är fyra år sedan vi var här, vi har helt enkelt inte haft möjlighet att komma tidigare. Vi har båda jobbat och det har varit svårt att få till det med semester etc. men nu så bestämde vi oss att åka när min man lyckades få pappaledighet. Vi har nämligen fått tillökning i familjen, nu har vi en till liten pojke. Han blir ett år redan nu i Augusti. Som sagt tiden går fort.

Just nu är det vinter här men det har inte varit så kallt ändå. Faktiskt ganska varmt, men de dagar då det är kallt är det ruggigt och kallt. inte alls kul. Som tur var hade jag med mig ett par raggsockor, de har jag gett vidare till makens mormor.

Det kändes lite konstigt att komma hit men ändå så bekant. Så många gånger man gått på dessa gator. Häromdagen gick jag en promenad till den stora sonens förskola, oj vad varmt det var. Tänk så många gånger jag gått den vägen fram och tillbaka i hetta. Många minnen som återkommer.

Vårt område har utvecklats också, nu finns här en stor mataffär. Egentligen är den inte så jättestor men det är den största i området och har blivit det självklara valet, ännu har jag inte varit in till Mercado Iza. Det har även byggts fler hus och många nya hyreshus. Inte just i vårt område men inte långt ifrån.

Självklart har jag sett framemot att äta gott. Det har blivit god mat och mycket kött. En hel del godsaker också. Något jag är otroligt sugen på men ännu inte gjort är Passionsfruktpaj. Det ska jag nog se till att göra nu i helgen innan vi åker. Passionsfrukten är så fin och stor här. Och tänka sig, inte har vi ätit brigadeiros heller! Fy på mig! Det får jag se till att råda bot på innan vi åker.