Mättande Lunchmacka med Fetaost och Soltorkade Tomater

Något som jag kan erkänna är att jag blivit lite slapp när det gäller matlagandet. Det är inte samma sak som det var när jag bodde i Brasilien och var väldigt aktiv med matbloggandet. Jag tror att det är lite bekvämlighet också, här är det lättare att få tag på färdigmat. Här finns stora frysdiskar med färdiglagade rätter, det gör det inte i Brasilien.

Fast det är klart vi äter ju inte färdigmat så ofta men det går ändå att ”fuska” ganska bra. Istället för att göra egna köttbullar kan jag köpa färdigrullade och steka dem två minuter så är det klart. Egentligen är jag helt emot sånt där eftersom jag vet att det är nyttigare att göra det själv från scratch så att säga men som sagt bekvämligheten…

Så häromdagen var det återigen dags som lunch, precis som så många andra dagar och jag ville ha något snabbt och mättande. Och jag var otroligt sugen på att blanda fetaost och soltorkade tomater. Så man tager vad man haver och här är min snabba lunchmacka med fetaost och soltorkade tomater.

Mättande Lunchmacka med Fetaost och Soltorkade Tomater

Mättande Lunchmacka med Fetaost och Soltorkade Tomater2st skivor bröd
2 skivor bacon
1 ägg
2-3 avrunna soltorkade tomater i olja
Fetaost

Gör så här:
Lägg bacon i en kall stekpanna och stek det knaprigt. Stek sedan ägget i fettet som blir över från baconet.  Använd gärna teflonpanna och en lägre temperatur. När du stekt klart ägget steker du brödskivorna gyllene på varje sida. Hacka de soltorkade tomaterna och blanda med fetaosten. Bred fetaosten och tomaterna på mackan, lägg på ägget och brödskivorna. Njut!

Visst är det enkelt?  Gott enkelt och mättande! Vill man vara lite nyttigare så kan man givetvis lägga till lite sallad också.

Comments

  1. Ser riktigt gott ut faktiskt. Jag som verkligen älskar både soltorkade tomater och fetaost!
    Ibland är det väl ok att faktiskt inte orka laga mat, det händer oss alla :)

    Bra blogg!

  2. Hej, vad kul att du bloggar. Har tittat in då och då och undrat om du är kvar i Sverige – men nu var det länge sedan jag kikade in. Själv har jag inte bloggat på ett tag, men hoppas att komma igång under hösten. Gott med feta och soltorkade tomater. Ha det gott! /Eva

  3. Testade receptet och det var supergott :) Tack så mycket!