Matbloggsträff Göteborg 2012

I Torsdags så var det dags för en lite tripp till Göteborg. Det var nämligen Matmässa och Matbloggsträff! Eftersom jag aldrig varit på en matmässa innan så tyckte jag det hela var väldigt spännande. Kl 11:15 var det dags för prisutdelning av Årets Matbloggspris. Årets vinnare heter Karoline och bloggar på Det Gröna Skafferiet.

Efter utdelningen så gick jag runt och kikade på de olika stånden med mat och godsaker. Mat Tina hade satt upp en hel vägg med kryddor från hennes nya kryddserie. Det var väldigt färgrikt och fin må jag säga. Om man gissade hur många kryddor som hängde på väggen kunde man vinna kryddor men det orkade jag inte engagera mig i.

Det fanns lite olika stånd att gå runt bland, korvar, vin, choklad, ost etc. Men det hela gick på knappt en halvtimma och sen hade jag gått runt allt två gånger. Lite besviken blev jag allt, lite tråkigt sådär. Resten av mässan var ju bara husgrejor och eftersom jag inte har något hus så tilltalade det inte mig.

Så efter detta begav jag mig tillbaka till lite mer centrala delar av Göteborg och intog en god nudellunch på ett lugnt ställe. Klockan 15 var det dags för matbloggsträff hos Hello Truth!

Det var så roligt att äntligen få träffa bloggare man kännt länge och ”nya” bloggare (som faktiskt visste vem jag var, det var lite skoj).

Anders från Öhmans Mat & Vin pratade om smaker och aromer. Han gav oss åtta olika glas som alla bjöd på olika smaker. Det var riktigt intressant och fick mig att tänka på hur man skriver om smaker och hur man beskriver smaker.

Vad vore en matbloggsträff utan mat? Det bjöds på en massa gott, första klassigt kött, bröd, halloumi, korv och mycket mer gott. Tyvärr tog jag inte några foton på maten men hos Martina från Mat och Odla kan du se hur det såg ut!

Vi fick även med oss en liten gottepåse med diverse godsaker i, b la en burk Soltorkade tomater från Fontana som jag redan varit och nallat på. Ett recept med hur du kan använda denna utsökta delikatess kommer till en blogg nära dig snart.

Hela denna upplevelsen har motiverat mig att ta tag i matbloggandet igen. Nu blir utmaningen att laga Brasilianskt i Sverige! Det är så många som bett mig fortsätta blogga om mat och vad som händer så nu kör vi! :)

Var du en av bloggarna som kom på träffen? Lämna en kommentar så jag får lära känna dig och din blogg ännu bättre!

Detta inlägget är för övrigt inlägg 555, lite värt att notera tyckte jag… :)

 

Comments

  1. Kul att du gillade godsakerna. Jag och min kollega Loizos kunde tyvärr inte stanna så länge, eftersom vi ställde ut på mässan, men det var roligt att se så många engagerade matbloggare.
    /Max på Fontana

  2. Kul att äntligen ses! Roligt om du kommmer igång med bloggandet igen. =)

  3. Läser det här först nu. Måste än en gång säga att jag uppskattade ditt material som du lagt i ”Goodiebagen” hos Hello Truth. kram

    • Det var superskoj att träffas Kinna! Så skoj att få träffa dig och alla andra. Kul att du gillade goodiebag materialet