Tillbaka i Sverige

Solen skiner, trutarna matar sina nyfödda ungar och det luktar hav. Underbart.

Nu har vi varit i Sverige i 3 veckor och det könns som vi kom igår. Veckorna har varit fyllda av springande hit och dit, fram och tillbaka. Jag har nog varit fler ggr på Försäkringskassan på de här tre veckorna än jag varit i hela mitt liv.

Vi har haft ett väldigt flyt tycker jag, vi kom på Måndag natt, min man började skolan,SFI, på Onsdagen och samma dag såskrev jag in mig på Arbetsförmedlingen, Skatteverket och Försäkringskassan. Så nu har han pluggat svenska i över två veckor. De går fort fram dör tycker jag öven om det bara är några timmar om dagen.

Vår lille son på 6 år har gått på fritids en hel vecka och älskade det. Vi har hittat en underbar liten skola åt honom där han kan lära sig i sin egen takt och få stöd och hjälp. Det känns bra att veta att han har det bra där. Fritidsfröken är från Chile och det har definitivt underlättat kommunikationen. Så han har fått en bra start och kommer känna igen sig i höst när han börjar skolan. Han älskar även alla lekparker och friheten av att kunna springa omkring och leka.

Jag har varit på intervju på Stena Line och ska på sjökurs hela nästa vecka i Göteborg. Då är även maken på sommarlov och kan ta hand om sonen, vilket är bra.

Vi letar lägenhet men ännu har vi inte hittat någon som passar oss. Men vi deppar inte för det och är säkra på att snart kommer det att komma något som passar oss.

Det är underbart att bo så nära havet. Känslan av att var nära havet och naturen är obeskrivlig. När vi bodde i Brasilien kunde jag ibland nästan få panik för att jag ville vara i naturen och bara känna skogslukten. Vilket såklart inte gick så det var bara att bita ihop och strunta i det. Här så är det underbart, inte ens regnet stör mig.

Det är väldigt tyst också tycker jag. Så där härligt tyst. Stilla. Det är mysigt att kunna sitta på balkongen och bara njuta.

Maten, behöver jag säga att jag är nöjd i det fallet? Att kunna gå och köpa en liter vaniljyoghurt, bregott och gott bröd? I förrgår åt vi sill och färsk potatis, underbart gott. T.om maken gillade inlagd sill.

Igår var vi nere vi havet och fångade blåmusslor som vi sedan kokade och åt. Det tycker jag är ett privilegium. En dag var vår middag torsk som maken fiskat nere vid hamnen. Då var han stolt. :)

Idag så fortsätter jakten på bostad och sen blir det lite lekpark och mer njutning. Jag njuter av vaje stund och saknar inte Brasilien speciellt mycket. Fast samtidigt så undviker jag att tänka för mkt på det. Just nu är det bara att uppskatta och njuta av varje ögonblick som gäller.

Comments

  1. âh vad jag har tänkt pâ er!!! vad kul att snutten trivs pâ fritis. Det är nog väldigt svârt att koncentrera sig pâ sitt om man har ett barn som vantrivs. Det ska bli sâ himla kul att följa er!!!
    Lycka till!!!
    stor kram