Jag vill känna frid i hjärtat

Denna veckan är det ”leta flygbiljetter” veckan. Resultatet är nästan dubbelt så mycket som vi hade tänkt oss. Närmare 30.000kr kostar en liten resa för tre personer över Atlanten.

En normal lön är knappt 2.000kr i månaden här. Det skulle alltså ta 15 månader att spara ihop till det. Om man nu inte behövde betala räkningar etc och får lite pengar över. Så egentligen så tar det nog dubbelt så lång tid. (Och då inräknas ju inte uppehälle etc som kommer behövas eftersom vi måste söka jobb och behöver äta under tiden)

Om vi ska hålla på och spara ihop till det så kommer vi aldrig att kunna flytta, det är då säkert.

En del pratar om att vänta på ett bättre tillfälle. Men om det tillfället aldrig kommer? Och om man i efterhand ångrar sig för att man inte tog chansen när man kunde?

Jag vill inte leva mitt liv funderandes på ”om jag kunde gjort det annorlunda”. Jag vet inte hur mitt liv kommer att se ut om ett år. Tänk om det är försent då? Tänk om de käraste och näraste inte finns mer och jag inte fick vara nära dem för jag väntade på ”rätt” tillfälle?

Jag vill inte ha skuldkänslor, jag vill känna att jag tagit rätt beslut. Att mina beslut leder till en bättre framtid för min familj. Jag vill kunna gå fritt på gatan utan att se mig om över axeln hela tiden. Utan att misstänka och fundera vad baktanken är för de som finns runt om mig.

Jag vill kunna slippa oroa mig för att min son ska bli kidnappad varenda dag. Jag vill sluta oroa mig för att jag ska vakna upp mitt i natten med en pistol riktad mot mig. Jag vill ha ett socialt umgängesliv. Jag vill veta att min son får en bra utbildning och min man är uppskattad på sitt jobb. Jag vill göra en sån simpel grej som att kunna ta min son till lekparken. Jag skulle vilja ha möjligheten att resa mer, att se mer av världen.

Jag vill känna frid i hjärtat.

Därför så tar vi vårt pick och pack och säljer allt vi har för att kunna skapa oss ett nytt liv i Sverige.

Därför så tänker vi inte vänta längre.

Comments

 1. Du ska inte skämmas, ypperlig ide och jag ska se om jag får något över efter mina söndags utgifter.

  Kraaam

 2. Hej Linda,
  Ja, ibland undrar man varför man inte kunde ha blivit kär i en norrman istället, eller hur…? Jag har precis bokat resa för mig och barnen (ska till Sverige och hälsa på i juni-juli) och jösses vad det sved. Min önskan är att vi ska åka ”hem” och hälsa på en gång om året, men det känns kanske inte helt realistiskt…

  Vet inte var du har letat, men kolla
  http://www.submarinoviagens.com.br
  och
  http://www.allaflygbiljetter.se

  Ni är väl flexibla med när ni ska resa gissar jag, så då kommer ni lätt ner till ca 25 000 kr i alla fall. Jag vet, det är fortfarande mycket, men varje steg nedåt är ju en lättnad.

  Lycka till!

  • :) Ja det hade ju varit lite lättare med den norrman :) Men men…inte så mkt att göra. Det tog mig 4 år att spara ihop till förra årets resa och då åkte jag på en riktigt ”rabbatterad” biljett, så det är inte enkelt det är då sant.
   Tack för tipsen!

 3. Hej Linda,
  Klart att du ska hem till Sverige med familjen. Försökte med länken för att ge ett litet bidrag men den fungerar inte. Vad göra?
  Kram
  Margot

 4. Din sponsra länk funkar inte. Om du fixar sa ska jag skriva om dig pa min blogg.

  Kraaam

 5. Hej! Jag måste börja med att säga att din blogg är toppen, adoro as receitas! Nu är det så att jag tar studenten i juni och har börjat fundera på om jag ska ha lite brasilianskt tema på den. Det vore verkligen superbt om du kunde ge lite tips på brasilianska recept som passar att servera som buffé. Eftersom det kommer vara ganska fritt för gästerna att komma och äta lite när de vill så behöver det vara mat som klarar av att serveras kall/stå framme ett tag. Churrasco vore toppen, men jag vet inte om jag vågar lita på det svenska vädret, och det är svårt att hitta de styckningsdelar jag skulle vilja ha här i Dalarna. Men ja, jag skulle verkligen uppskatta lite tips och idéer på vad som kan serveras!