En vecka in på Rivstarten

En vecka in på rivstarten så kan jag meddela att jag har gått ner 1,2 kilo, minskat 10cm totalt och inte har något sötsug alls.

Underbart. Känns väldigt bra. Från att alltid få akut sötsug efter maten till att äta en lättare måltd och vara mätt och inte ha sötsug är en otrolig skillnad. Jag saknar inte brödet, pastan, riset eller nåt.  Eller jo, det är ju på ett sätt lite tråkigt att tänka på kolhydrater. Fast det går bra.

Det blir god ägg frukost med lyxig bacon (nåt jag aldrig brukar göra annars), gorgonzola ost inköptes, grädde används flitigt (inte för mkt men mer än ”normalt” om man säger så) och jag känner inget behov av att dricka Coca Cola.  Vilket är väldigt gott annars i denna hetta men jag håller mig till mitt vatten med en apelsinklyfta i.

Igår hade vi besök och vi grillade en fisk (i ugnen), jag gjorde egna nachos i ugnen (jag åt två st bara för att se om de var ätliga och det var de verkligen :)) jag gjorde en tomat och löksallad och severade ”petisco”, dvs tilltugg – tärnad ost och mortadella och oliver med citronsaft över. Jag gjorde även en tigerkaka och det fanns glass och läsk att tillgå. Men jag led inte av att se de andra äta ,kände inte något sug över huvudtaget! En otroligt befriande känsla.

Det enda jag känner sug efter är glass just för att det är så hiskeligt varmt. Men istället för att lassa upp en skål och sen ta ett till lass så har jag nöjt mig med en msk glass som sakta får smälta i munnen och sen har det varit nog. Egentligen så ”får” man väl inte göra det men det är bättre än att sukta efter det och sen få nåt anfall och ta hela glasspaketet på en gång.

Så här efter en vecka så mår jag bra, jag känner lite lagom att det minskat på vissa ställen.

Nu är det bara att hoppas att viktnedgången fortsätter för det ska ner 9 kilo till är tanken….. Jag hoppas att min kropp anser samma sak för det vore ju väldigt tråkigt om den inte vill det och jag blir fast…

Nu ska jag ta mig en tur till charken och köpa köttfärs, det blir köttbullar med ratatouille till middag idag nämligen. Mums!

Comments

  1. Jippi, vilken rivstart minsann! Jag håller tummarna att du och din kropp är inställda på samma mål 😉
    Visst är det härligt när sötsuget försvinner. En helt ny värld öppnas upp.
    kram

    • Tack Vipsan, jag är så glad så :) Det är roligt man går upp över en längre tid men man vill gå ner allt på en vecka :)

      Känns underbart att vara kvitt sötsuget, jag hoppas bara att det håller i sig och jag inte halkar in på det igen om ett tag för det vore ju verkligen synd….