En lugn morgon i Brasilien

Läsaren Frida efterlyste lite mer bilder så jag tänkte börja visa er lite mer av vardagen här. De bilderna nedan togs en dag i December när jag precis varit på bageriet och handlat bröd till frukosten. Det var så fint och lugnt ute att jag var tvungen att hämta kameran och fota lite. Att det var så lugnt berodde nog på att det var omställning till sommartid samma dag så folk låg och sov lite längre.

Lugn gataDet här är precis i hörnet av vår gata, det finns ett apotek, en hårsalong och en klädbutik. Kollar man bak på gatan så ser man att det kommer en buss.
Kyrka

Det här är den stora katolska kyrkan som ligger 1 minut från vårt hus. På Söndagsmornarna så sjungs det högt därifrån.

Vår gata en lugn morgon

En till bild från vår lugna gata. På dagarna är det inte så här lugnt. Mannen som kommer gåendes är Célio – ägaren till den lilla butiken som säljer djurmat. En väldigt trevlig man som hellre jobbar långa dagar än att vara hemma med frun (enligt honom själv) jul eller nyår, han finns alltid till hands när man behöver mat åt djuren.

Som ni ser så finns det ett träd på trottoaren framför varje hus. Så man går helt enkelt på gatan eftersom trottoaren är väldigt ojämn och svår att gå på.

Fotografen i mig är väl inte så nöjd med bilderna men det är så¨här verkligenheten ser ut oretucherad.

Det ska bli fler bilder härifrån fortsättningsvis…

Comments

 1. Hej!
  Gillar dina bilder. Rakt av, av enkelheten. Jag har jo inte följt din blogg så länge faktiskt bara en vecka eller så så jag vet inte riktigt om du är på semester eller om du bor där??

  Hade varit skoj att veta… kram Cee

  • Vad glad jag blir av att höra det Cee. Tack! Jag bor här sedan 5år tillbaka, gift med en brasse. :)

 2. Ahh snabba ryck! Jättekul att se 😀 Keep on the good work;)

 3. Hej fina du!
  Beijos from Stockholm