Regn, bröd och kanelbullar

Igår kväll så satte jag bröddeg och kanelbulledeg. Jag förberedde allt och kalljäste så det var bara att sätta in i ugnen nu på morgonen. Jag tycker att kalljäst är otroligt smidigt. För det första så är det enkelt att göra, och sen så blir brödet och bullarna så mycket snyggare.

Det har regnat i flera dagar nu och idag är det ingen skillnad. Så idag passade det perfekt med nybakt bröd och bullar.

På Söndagarna så går jag oftast upp innan familjen vaknat och så tittar jag på något trevligt svenskt program via Internet. Idag så kollade jag på Läckbergs ”Olycksfågeln – del 1”. Jag tycker de är otroligt bra de där Fjällbacka serierna. Söndagar är nämligen den dag då jag försöker att inte arbeta och istället bara göra saker som jag tycker är roligt och att börja Söndagsmorgonen med en bra film eller serie är ju perfekt!

Jag fick just mail ifrån en annan svensk här i Brasilien, där han bor så regnar det ocskå så han tänkte baka vaniljbullar. Visst är det trevligt att vara inne och baka när det regnar? Så mysigt på något sätt.

Hur spenderar du dina Söndagar? Gör du nåt speciellt som du inte brukar göra under resten av veckan?

Jo jag har upptäckt att det nog försvann en hel del kommentarer under flytten för jag märker att många inlägg saknar kommentarer där jag vet att det funnits. Så om det är någon som vet de lämnat en kommentar på något gammalt inlägg och inte hittar det så är det därför. Inte för att jag tagit brot det.

Ha en skön Söndag!

Comments

  1. Nu blir jag nyfiken på hur man kalljäser. Ser klara fördelar med att låte degen stå över natten så man har nybakat till frukost (sällan jag orkar annat än scones tidiga mornar).

    Trevlig myssöndag!

  2. Malion, ja att kalljsa är supersmidigt tycker jag! Jag tillhör också de som abra orkar göra scones på morgonen :)