På vift i São Paulo

I Onsdags var det dags för oss att åka till São Paulo för att gå på intervju angående uppehållstillstånd på konsulatet. Det tar ca 7 timmar med buss att åka till Sao Paulo härifrån så vi begav oss iväg kl 23 Tisdag kväll.

Jag var alldeles för nervös för att sova, så när vi kom fram kl06.00 så hade jag kanske sovit två timmar. Jag tycker inte om att åka buss så mycket så det var ju en väldigt bidragande orsak. Bussen kom till stationen Barra Funda som även är tågstation och tunnelbana. Stationen är enorm och det kryllar av folk. Jag tyckte det var var värre än London.

Eftersom det var väldigt tidigt så gick vi omkring lite runt stationen men vi var lite rädda för att villa bort oss eller hamna på fel ställe så vi bestämde oss för att inta frukost innan vi begav oss vidare. Det fanns massor av familjer som hade ställt upp bord med hembakat och kaffe som de sålde.  Vi intog vår frukost på stående fot.

Vi hade bestämt oss för att åka till den berömda gatan 25 de Março innan intervjun. Intervjun var kl 14 såvi hade gott om tid. 25 de Março är jättepopulärt och det är vanligt att folk drar omkring på vagnar och köper med sig massor som de sedan säljer vidare.

Hur man hittar till 25 de Março från Barra Funda

Jag sökte ganska rejält efter vägbeskrvningar och tänkte härmed dela med mig av informationen om det är någon annan som behöver. Vägbeskrivning: Från Barra Funda tag den röda linjen till stationen Sé. Gå ner en trappa och ta tåget till stationen São Bento – det är följande station. Det finns flera utgångar men alla är precis inärheten av 25 de Março, fråga om du är osäker.

Så enkelt är det.  Vi kom dit kl 7.30 ungefär och vandrade runt i några timmar.  Vi var inte så imponerade. Det var smutsigt, fult, luktade illa och inte såg vi nåt som vi tyckte var så billigt att vi bara ”måste” ha det. Vi köpte en Ben 10 klocka åt Choriço för 30kr, det var det enda. Det mesta var billiga smycken, skor och annat krams. Och det var omöjligt att hitta någonstans att sitta.

Det ligger några rejäla uppförsbackar runt omkring också, det kändes i vaderna nästa dag.

Vi begav oss iväg till Konsulatet (då var jag så trött att jag nästan satt och sov), intervjuades och sen åkte vi tillbaka och tog bussen hem igen. Kl 2.30 var vi hemma. Så fram och tillbaka till São Paulo på 28 timmar. Nästa morgon tog det mig halva dagen att vakna till ordentligt.

Har du varit till São Paulo? Vad tyckte du? Kanske du är São Paulo bo – har du några rekommendationer om vad man ska göra där?

Comments

 1. Hej! Skrev precis ett långt inlägg och råkade ta bort allt haha;) Men det jag ville skriva var; tack för en jättebra och intressant blogg! Jag har läst de flesta av inläggen under ”Brasilienliv” då jag är barnsligt förtjust i Brasilien, har dock aldrig varit där men träffat trevliga människor därifrån och en dag ska jag ta mig dit! En tanke som slagit mig är också att det hade varit jätteroligt att få se hur ni bor och hur omgivningarna ser ut och så, man blir så nyfiken;) Men jag förstår om du inte vill lägga ut bilder men bara en liten tanke;) Så, tack för en jättebra ”må-bra” blogg! MVH Frida

  • Hej Frida! Vad roligt attt du gillar bloggen, det gör mig lika glad varje gång någon säger det :)

   Jag har faktiskt också tänkt på att lägga ut lite mer foton på hur det ser ut runt omkring här så det kommer nog lite bilder framöver. Jag ska bara komma ihåg att ta med kameran :)

   Hoppas du får chansen att komam hit någon gång och uppleva det riktiga Brasilien.

 2. Ahh jag väntar med spänning;) Anmälde mig till en portugisisk språkkurs idag- ett steg närmre;)

  Ha det fint!

  • Åh vad intressant, vart var det någonstans? Jag ska rota lite i bildfoldern nu tänkte jag så får vi se :)

   • jag anmälde mig till en kurs på folkskola tror jag det heter.. 1,5 timmar i veckan i 10 veckor, nybörjarkurs, ska bli jättespännande! Sökte in till portugisiska kurs på högskolan i höstas men kom in på Hållbar turism utveckling på högskolan här i Halmstad där jag kommer från så då kändes det bättre att gå ett helt program, och nu känner jag att jag har lite tid över så det passar perfekt! Jättekul med bilderna!

 3. Aaa, bara hoppas vi blir tillräckligt många så kursen kan dra igång:) Tack, snart kommenterar jag på portugisiska haha;)

 4. Jag kommer från Sampa:)
  Min mamma har just flyttat till Sverige då hon gifte sig med min svärfars bäste vän i augusti 2009. Det gick fortare än vad vi trodde skulle gå med hennes uppehållstillstånd!

  • Hej! Vad kul att din mamam också flyttat, hoppas hon kommer trivas. Ja visst är det bra när det går snabbt! :)

 5. Liberdade är fint och ännu bättre under kvällen framförallt om man gillar karaoke. Parque Ibirapuera är en stor men jätte mysig park. Jag tycker att Sao paulo är mer av en kulturstad så om man är intresserad av det så finns det alltid något att se & göra. :) Staden är för stor och överbefolkad. Det är smutsigt och stökigt på många ställen ,några favelas här och där ,men om man lägger märke till detaljerna, historian och känner rytmen av staden så går det ju inte att inte älska den.