För ett mer organiserat familjeliv 2010

Den första veckan av 2010 2011 har nu gått, hur går det med alla nyårslöften? Med ett nytt år så kommer nya drömmar och även nya måsten. Det är så mycket som ”måste” göras och som man borde göra. Hur ska man hinna med allt egentligen? Extra svårt är det om man har en familj att ta hand om, det är arbete, aktiviteter, planering och så det där som kallas egen tide. Hur får man egentligen tid till allt?

För dig som behöver lite hjälp att hantera familjestressen eller bara bli lite mer organiserad så kommer här KöksharmoniEn stressad mammas guide till hur man får mer tid till det som egentligen är viktigt.

Den stressade mamman

En typisk konversation mellan en mamma och sitt inre jag sent en Tisdagskväll när hon egentligen borde sova:

– Jaha och imorgon så måste vi handla. Måste komma ihåg att skriva en inköpslista. Får inte glömma att köpa en blomma till Birgit, det är ju ändå hennes födelsedag.

– Ja just ja, på Torsdag så är det ju fotbollsträning. Får inte glömma att tvätta Johans kläder och packa hans väska. Denna konversation fortsätter i 20 minuter till innan mamman äntligen har tänkt så mycket att hon somnar.

Nästa dag åker hon och handlar, utan inköpslista, och glömmer såklart att köpa blomman som Birgit skulle få eftersom den medhavde 4årige sonen tjatade om att han ville ha Ahlgrens bilar till middag istället för stekt falukorv.

När de kommer hem så är det leksaker som ska plockas undan, telefonen ska svaras, tjat om vem som ska se vad på TV:n, ja och så ska maten lagas. Till middag blir det brända köttbullar med färdig potatissmos precis som så många andra gånger. Familjen suckar lite tyst inombords men äter under tystnad. Ja, om det inte vore för tjatet om vem som egentligen ska ta ketchupen först

Känns det igen? Köksharmoni bjuder på fiffiga och praktiska tips om hur du får mer tid till det som verkligen är viktigt; nämligen din familj.

Hur får man egentligen ordning hemma och hur börjar man? Med lite planering så kommer man långt och får mycket mer tid. För den som är budgetmedveten, vilket nog är många, så kan man spara mycket pengar på att planera sina matinköp.

köksharmonicover2011v2

OBS VIKTIG INFO 2014:  Det var ett tag sedan denna kalendern blev uppdaterad, därför är kalendern inte aktuell just nu men resterande material kan användas precis som innan.

Köksharmoni paketet består utav:

– En guide med tips och råd om hur man får ett mer organiserat familjeliv
– En Familjekalender med plats att skriva in vad som behövs kommas ihåg, födelsedagar, utgifter och möten
8 stycken listor som underlättar din planering:

 1. 2 veckomenyer
 2. 2 månadsmenyer
 3. 1 ”Vem gör vad” lista
 4. 1 Matinventeringslista
 5. 1 Inköpslista
 6. 1 Matbudgetplaneringslista

Eftersom det sägs att köket är husets hjärta så döptes denna guiden till Köksharmoni. Egentligen kanske det borde funnits med inredningstips om hur man får ett harmoniskt kök men se det finns det inte. För harmoni kommer inifrån, du kan ha det hur fint som helst i ditt hem men är det inte bra inuti dig så spelar det ingen roll.

Förhoppningsvis så hjälper denna guiden dig att få ordning på det som behövs så att du kan koncentrera dig på viktigare saker.

Kostnad: Helt gratis för Brazilian Lindas läsare.  Paketet får inte säljas vidare eller ges bort utan mitt tillstånd. Har du några frågor eller vill komma med förslag så maila mig: linda@brazilianlinda.se

Du kan ladda ner Köksharmoni genom att prenumerera på nyhetsbrevet, tycker du om innehållet så får du gärna skicka dina vänner och bekanta hit så att de kan ladda ner sin egen guide. Du som prenumerant får även uppdateringar som kommer samt info om andra smarta hjälpmedel som kan hjälpa till hemma.

När du gått igenom paketet så kom gärna tillbaka och lämna en kommentar. :)

Comments

 1. Hej Linda!
  Vad roligt att du hittade till mig och vad bra att du lämnade en kommentar så att jag kunde hitta till dig :-D!
  Vilken kanonhjälpreda din ”Köksharmoni” är!!! Jag måste definitivt tipsa mina bloggläsare om din fina blogg och om vilken hjälp de kan få av din ”hjälpreda”.
  Tack snälla! Kram från Ulrika

  • Hej Ulrika,
   Vad bra du tycker om ”Köksharmoni” :), jag gjorde den i hopp om att hjälpa andra bli lite organiserade samtidigt som jag själv använder den.

   Välkommen tillbaka :)

 2. Tusen tack för din köksharmoni. Nu ska det äntligen bli ordning på torpet.
  Ha en fin dag!
  kram Vipsan

 3. Hej! Vad roligt att jag hittade in på din sida. Jag har haft mycket hjälp av dina planeringsverktyg. Det är otroligt värdefullt för mig som håller på att gå ner i vikt. Speciellt med veckomenyerna. Jag hoppas att jag ev. kommer kunna lägga ut en liten länk på min egen blogg till dig så att fler får möjlighet att besöka din sida och ta vara på dina tankar och funderingar
  Lotta

  • Hej Lotta,

   Välkommen1 Vad bra att du finner Köksharmoni hjälpsam! Tack för att du nämnde Köksharmoni på din blogg :) Förhoppningsvis kan det hjälpa flera andra också. Välkommen tillbaka.

 4. Hej, och tack för det fina planeringsverktyget. Det är faktiskt en hel del att tänka på om man vill ha ett fungerande hem och du strukturerar det bra med många goda råd och tips. Mvh Sara

 5. Vad intressant! Håller själv på att inreda&renovera villan min, vilket dokumenteras på bloggen min :)

Trackbacks

 1. Köksharmoni! « skriver:

  […] hade en köksharmoni som jag verkligen tycker att fler borde ta vara på så besök gärna Brazilian Linda Det är en härlig sida där du också helt gratis kan dra ner hennes verktyg om hur diu får […]

 2. […] planeringshjälp } Posted on februari 2, 2010 by ceed70 Hos brazilianlinda  hittade jag lite planeringshjälp eller […]