Apelsinsallad med olivolja och mynta

Idag så regnar det fortfarande, det har regnat i flera veckor nu, nu kan det sluta tycker jag. Makens kusin ochmorbror är på besök och självklart så ska det grillas då. Så maken begav sig iväg imorse och köpte fisk och en massa kött. Här snålas det inte när det kommer gäster, vilket såklart är bra.

Det blev en sen lunch, kl är 16 nu och vi har precis ätit fisk, innan dess var det kött, ris och potatissallad. Jag känner mig ganska mätt må jag säga. Det blir nog grillat till middag också kan jag tänka mig.

Jag vet inte om jag orkar äta så mycket mer kött så jag tänkte ta och laga till en enklare sallad istället. Apelsin är så uppfriskande och jag tycker väldigt mycket om att ha det i sallader. Mynta ger en extra ”touch”. Mums! Hur mycket man gör beror på hur många man är så man får testa sig fram lite.

Apelsinsallad med olivolja och mynta

ca 2 portioner

Ingredienser

Grönsallad
1 knippe roccula
2 stora apelsiner
1 knippe gräslök
100g gröna oliver
Saft av två st apelsiner
Saft av en halv lime
Olivolja- en rejäl skvätt
Mynta efter smak

Gör så här:

Skala apelsinerna och strimla salladen och riv av rocculan i bitar. Skiva apelsinerna i tunna bitar, lägg på ett fat tillsammans med oliverna. Hacka gräslöken och strö över. Blanda apelsinsaften limesaften, olivolja och mynta och mixa i mixer några sekunder. Häll över sallden och låt stå några minuter för att få smak.

Tips:
Istället för att strimla salladen så lägg den underst på ett fat och lägg på resten av ingredienserna.

Du som gillar apelsin sallad gillar kanske mitt recept på Maskrossallad med apelsin. Otroligt gott. Just nu finns väl inte några maskrosor att tillgå i Sverige men det kan ju komma väl tillpass i sommar.

Brukar du ha apelsin i sallder? Bästa apelsin tipset?

Comments

 1. Hej!
  detta lät jättegott med apelsin i sallad måste jag testa tror inte min man kommer att gilla det =)
  Har precis hittat till din spännande blogg..
  Mvh Carina E

  • Hej Cee,

   Ja min man är inte heller så förtjust i att ha frukt i sallader. Jag brukar försöka få ner ett äpple ibland men det petar han bort. Ovanstående salld går väldigt bra att göra med basilika också om man gillar det.

   Välkommen tillbaka :)

 2. Hej Linda!

  Vad kul att du hittade till min blogg så jag kunde hitta hit! :)

  Måste vara härligt att bo i värmen, här hemma i Sverige är det kallare än det varit på evigheter och snön har legat vit nu i ett par månader, så nu längtar jag efter sol och värme!

  Hoppas nu att ni får uppehållstillstånd…

  Jättefin hemsida/blogg du har med härlig mat!
  Älskar mat och godsaker men måste ta mig lite i kragen nu och försöka gå ner några kilon, så vi får absolut peppa varandra :)

  Ha det fint!
  Varma kramar Linda

  • Hej! Just nu är det otroligt varmt här så jag hade inte haft något emot lite snö faktiskt :) Det är sånt där riktigt brasilien väder just nu, varmt och blå himmel, perfekt bara man inte behöver vara ute och gå i värmen…

   Vad kul du gillar min sida, du är så välkommen tillbaka så :) Jag är också väldigt svag för godsaker tyvärr, skulle behöva ta några veckors detox tror jag så man får rensa kroppen lite. Det kan ju inte vara nyttigt att äta så mkt sött och slisk hela tiden :) Vi får peppa varann ordetligt så vi lyckas :)

 3. Apelsin är otroligt gott, både att äta som den är, pressad till juice eller i sallader. Konstigt nog passar apelsin riktigt bra till balsamvinäger och lök. När min syster gör sallad med apelsin hamnar det färsk strimlad fänkål och granatäppelkärnor i den. GOTT!
  Tycker fröken Dill

  • Ja det är väldigt uppfriskande med apelsin i maten tycker jag, ger en härlig kontrast. Din systers sallad låter god :)

 4. Apelsin – eller alla citrusfrukter förresten – i sallad är saftigt och gott! Barnen petar åt sig apelsinen och då får de lite gröna salladsblad med på köpet. Kan rekommendera filead röd grapefrukt + ruccola + granatäpple också. Väääldigt gott till pizza!

  • Hej Maria, det där låter gott! Det ska jag nog prova någon gång. Just granatäpple är ju lite speciellt. Visst är det härligt att man kan blanda lite hej vilt :)