Att laga internationell mat

Jag har snurrat runt här på några internationella sidor nu och kom fram till en Grekiskt matsida och det slog mig att jag faktiskt aldrig riktigt försökt mig på att laga Grekisk mat. Visserligen har jag gjort Moussaka några gånger och Fetaost sallad men inte har jag fördjupat mig i det grekiska köket.

Så nu blev jag lite intresserad och tänkte att jag kanske borde planera en matmånad med lite internationella smaker, inte bara brasilianska och svenska. Tyvärr så finns det ingen Fetaost här, det hade ju genast förenklat det lite. Jag älskar fetaost, passade på att äta det och svarta oliver när jag var i Sverige nu i somras. För den som vill läsa mer om Grekiska recept så kan man läsa mer på About Greek Food, det är där jag kommer leta flest recept.

Hur är det hemma hos er? Lagar ni internationellt? En sak värt att nämna är ju att Sverige har väldigt mycket imporeterat från andra Europeiska länder så det är mycket lättare att laga internationellt.

Favorit mat land? Godaste internationella rätt? Ger mig gärna lite inspiration! :)

Comments

 1. Jag har inte tänkt så mycket på nationaliteten på maten jag lagar, förutom när det blir asiatiskt. Det är ofta så uppenbart:)
  Det är roligt att hitta nya smaker och kombinationer och det gör man ju ofta om man letar lite vidare. Häromdagen gjorde jag en köttfärscurry från Sri Lanka och bjöd svärmor på. Det var en ny och god upplevelse för oss alla.
  Vad har du själv för brasilianska favoriter? Det är ju annorlunda för mig i alla fall:)

 2. Jag lagar massor av internationell mat men sedan blir de oftast för svenskade av mig :)

  För svenskad Thai mat är väl det vanligaste jag lagar.

 3. Brazilian Linda says:

  Katrin: Jag skulle gärna äta lite mer Asiatiskt men känner inte att jag har de rätta ingredienserna här. Kanske kan jag leta efter dem men sååå mycket längtar jag nog inte efter det :)

  Jag kanske borde skriva ett inlägg om mina Brasilianska favoriter… Jag gillar svärmors kyckling, håller det som motivering tro? :)

  Zaba: Ja att laga helt autentiskt är ju egentligen ganska svårt. Det är ju ungefär som att den Engelska Kinamaten smakar inte alls som den gör här och säkert ännu mindre i Kina :)

  Du får bjuda på din försvenskade Thaimat nästa gång vi ses… (eller så tar vi en tripp till Wagamama, drömmer fortfarande om vad vi åt där.. :))

 4. Jag är lite medelhavsmänniska och låt det gärna gå runt hela medelhavet…
  Framförallt är det sättet att lyfta fram grönsakerna som lockar mig, sen vill jag gärna äta kyckling och framförallt lamm till det för att inte tala om bläckfisk…

  • Ja jag skulle gärna resa runt Medelhavet och upptäcka det smakerna. Det är ju något helt annat att vara i ett land och ta del utav deras matkultur.