Årets stora nyhet!

I Oktober så undrade jag här på blogger när jag skulle åka hem egentligen. Just då kände jag mig lätt desperat eftersom det är när det är som svårast som allt kommer och man kan inte se klart. Men om det är något som jag lärt mig så är det att ibland så får man helt enkelt bara vänta och se vad tiden visar.

Jag hade inget val än att vänta och lita på att allt kommer att ordna sig. Som kristen så litar jag på att Gud ser efter mig och tar hand om det jag behöver. Är man inte kristen så får man väl tro på lycka, tur eller vad som gör en glad. Det som hänt är att det dykt upp en superduper chans för mig att åka hem. En chans som aldrig kommit om det inte vore för en av de vänliga kvinnorna i min kyrka. Så som det ser ut nu så kommer jag äntligen att kunna åka hem nu i Juni.

Efter fyra år utomlands så känns det nästan lite skrämmande. Det är skillnad att resa ensam och att resa med barn, Jag har utlandsboende vänner som reser med barn hela tiden så jag vet ju att det går bra och att det bara är jag som oroar mig i onödan. Det är väl bara lite ovana som ligger och trycker.

Även om jag nu fått en super chans att åka hem så oroar jag mig ändå för kostnader när jag väl kommer till Sverige. Jag har inte en aning om vad saker och ting kostar i Sverige riktigt så nu när det väl är bestämt att jag ska åka så försöker jag skramla ihop vartenda öre jag kan för att vara säker på att jag har för eventuella utgifter som kan dyka upp. Jag vill inte stå där oförberedd om det händer något samtidigt så vill jag ju faktiskt ha lite pengar att handla för. Åh vi ska inte prata om mina matlustar. Jag får nog försöka lägga band på mig med allt jag skulle vilja äta när jag kommer dit. Sen finns det ju såna saker som att passa på att ta en tur till H&M och andra klädbutiker och få lite kläder av bra kvalitet, handla lite böcker och dvd’s/csd’s till min son etc. Dessa önskemål är visserligen sekundära men ändå något man önskar sig efter 4 år utomlands. Jag kan känna mig riktigt otacksam som vill ha dessa saker när jag redan fått så mkt (en del av resan). Samtidigt så är det väl ett ganska naturligt beteende att vilja utnyttja möjligheten.

En enorm längtan jag har är att ta med mig mamma tillbaka. Ja det kommer ju inte att ske för jag har inte möjlighet att ta hit henne i dagens läge, men hoppas kunna göra det snart.

Kanske det är dags att släppa boken snart? Den har legat på is men det kanske är dags att ta tag i det…

Ja det var årets stora nyhet, jag hoppas jag kan få träffa några matbloggare och läsare när jag väl är i Sverige!

Comments

 1. En brasse-mammas mat och allt runtomkring says:

  WOW, vad kul! Du vet att ni har ett rum hos oss om ni har vägarna förbi g-borg. Alegria!

 2. Fröken Dill says:

  Grattis, vad kul att du kommer till Sverige!

  Hälsar fröken Dill

 3. Det var en jätterolig nyhet! Jag blir så glad för din skull. Jag förstår att det känns nervöst, men jag är övertygad om att det blir en fantastisk resa, lycka till med planerna:)

 4. Vore jättekul att träffa dig!

 5. bakmammorna says:

  Vad spännande med storflytt!