Lökringar- farligt gott

Igår så var jag ute och surfade á en klients räkning och hamnade på Pioneerwomans sida. Där hittade jag även ett underbart recept på lökringar som jag tyckte verkade otroligt gott. Jag var ganska hungrig och när man är hungrig så får man ju för sig att göra saker som man tror man aldrig skulle göra, någon som känner igen sig?

Jag har testat att göra lökringar en gång innan och det blev inte så bra, det är det enda jag kommer ihåg. Men igår så tänkte jag att det kostar ju inget att prova igen. Så jag testade och ack så gott det blev! Jag utgick från receptet jag hittade hos Pioneerwoman men höll mig inte till mängder direkt. Jag började med att göra några få eftersom jag var lite skeptisk mot receptet, ja eller om det verkligen var gott. Jag hade ju inte behövt oroa mig för dessa gyllene så saker förgyllde verkligen middagen! Jag var t.om tvungen att göra mer eftersom jag inte kunde hålla fingrarna ifrån dem när jag friterade.

Nedanstående recept kan lätt göras på fri hand, det blir lika gott ändå. Blanda gäran ner lite cayennepeppar i mjölet om du gillar lite starkare mat.

Lökringar

Ingredienser

1 stor lök
mjölk + 2-3msk vinäger. (pw rekommenderar vit vinäger, jag hade bara röd och det gick lika bra)
2-3dl mjöl
½-1tsk salt
½ tsk paprikapulver

Gör så här

Skiva lökringarna tunt och lägg i en skål, fyll på med mjölk så att det precis täcker eller nästan. Häll på vinäger och rör runt lite så att alla ringarna blir blöta.

Blanda mjöl, salt och paprika pulver och tag upp lökringarn ur mjölken och för över till mjölet. Rör om så att alla ringarna blir täckta med mjöl. Hetta upp en kastrull med olja, har du ingen termometer, som jag, så får du gå på känsla. Fritera lökringarna några i taget tills de blir gyllene. Täck ett fat med hushållspaper eller servetter och låt lökringarna rinna av där.

Det blir otroligt gott kan jag säga! Farligt gott t.om eftersom jag kan tänka mig det kan komma att bli en upprepad sak här hemma. Om man upprepar mjölk och mjöl proceduren några gånger så får man säkert ännu krispigare ringar.

Comments

 1. Det låter gott, men jag är lite rädd för att fritera saker. Het olja som stänker och så där. Men man behöver ju inte ha så mycket olja i kastrullen. Bara så pass att det går att fritera, eller hur?

 2. Det låter mycket gått, jag ska prova detta recept för mina barn älskar lökringar. Det är första gången jag hittat till din sida så jag återkommer fler gånger. Du har en mycket fin sida.

 3. Finger Licking Good.
  Har provlagat(utan 1 tim blötläggning), därför mitt utlåtande.
  Har jämfört dit och PW Womans recept.
  Hon använder ju ”buttermilk” som ej går att köpa i Sverige.
  Intressant att Du tar vanlig mjölk plus lite vinäger.
  Det innebär att receptet även bör fungera med lättfil (utan vinäger).

  Dagens prov- friterade även några ringar med brunt (obs ej gult) senapsfrö i mjölsmeten. Gick bra. (Gult senapsfrö blir beskt vid upphettning)

  Nästa gång- tänker försöka flytta saltet från mjölblandningen till mjölkblandningen.
  Vill tro att saltet drar ur en del vätska från lökskivorna, och resutatet bör bli än krispigare

 4. Brazilian Linda says:

  Monica: Fritera på du, det går bra bara man är försiktig och ser till att det inte är några barn i närheten. Ha ett lock till hands ifall du skulle råka ut för att det sprakar för mycket.

  Kim: Välkommen, hoppas du hittar förbi här igen snart. :)

  Örjan: Javisst är det gott! Experimentera mera och låt oss veta hur det går :)

 5. Hej vännen,

  Hur är det?

  Har haft så galet mycket att göra att jag har inte hunnit emaila som jag tänkt.

  Tack för packet det var så gulligt och otroligt roligt med Brasilianska grejer, mycket uppskattat.

  Tacka A för teckningen.

  Kraaam
  Zaba

 6. Fröken Dill says:

  Å, egna lökringar, det måste jag prova. Ska passa på så snart vädret tillåter fritering ute i pergolan på landet (oset). Tyvärr tar det nog minst en eller två månader till.

  Hälsningar från fröken Dill i snöslaskigt Stockholm

 7. Johanna Andersson says:

  Hej Linda! Jag känner inte dig men har en vädjan som jag hoppas att du tar till dig! Det finns en hemsida om en liten baby vid namn Thor. Hans mamma är svenska och får inte mycket hjälp av USA där hon bor för tillfället. Vi behöver hjälp att sprida denna länk och just av folk som bor i Brasilien och Asien främst då vi tror att förövaren befinner sig just där. All info finns på sidan och även dokument mm jag ber dig som en mamma till en annan att hjälpa till med detta så långt du kan!! Jag åeterkommer om du kanske kan tipsa mig om adresser som finns att nå ut till forum mm i Brasilien helst då Rio de Janeiro. Stort tack på förhand! Vänligen Johanna. http://www.thorwang.com

 8. Vilken härlig sida och friterade lökringar låter hiskeligt gott.

  • Tack! Välkomemn tillbaka :) Ja lökringar är otroligt gott, man får inte göra det för ofta bara om man vill tänka på midjemåttet :)