Ännu en varm jul

Jag fick just ett mail i från Karin som önskade mig en trevlig advent. Bara tanken på att det är andra advent idag fick mig nästan att börja gråta. Min son kom och sa ¨Men mamma, vad är det? Varför gråter du?¨ Han vet ju inte riktigt vad advent är. Får se till att ändra på det i år. Jag försökte se ett avsnitt av julkalendern häromdagen men antingen så hörde vi bara vad de sa eller så fastnade browsern hela tiden. Det tar en evig tid också på modem. Fast jag tyckte inte den verkade så intresant detta året? Vad säger ni, hur är årets julkalender?

Det är väldigt svårt att få någon julkänsla när man bor i ett land där det är 30°C i medeltemperatur varje dag. *s* Så jag har ännu inte riktigt förstått att det är dags att börja tänka på julmat och sånt. Vi ska iaf sätta upp vår lilla plastgran idag och pynta den. Jag ska ta fram julmusiken som inte spelats på ett år nu.

När det gäller maten så har jag inte riktigt bestämt hur det blir med den det här året faktiskt. Det som brukar finnas på vårt julbord är följande: Köttbullar, risgrynsgröt, gravad lax, kokt potatis, hembakt knäckebröd, vörtbröd, pepparkakor, lussekatter, skinka, knäck och ischoklad.

Men i år vet jag inte. Jag har ett stenhårt paket med vörtmix från förra året, undrar om det går att använda ännu… Någon som har ett gott recept på vörtbröd kanske? Någon sirap har jag inte, eller det är inte sant, jag har nog en halv dl som jag sparat på. Pepparkakor är nog det enda som jag verkligen vill ha, ja och julskinka. Sen är jag nog ganska nöjd.

En av orsakerna till att jag inte börja rota i det här med maten för mkt är för att då blir nog hemlängtan alldeles för stor… då kommer jag bara sakna familjen, maten, julstämmningen och snön.

Har ni pyntat granen och planerat maten än? Snö eller blask?