Hemgjord yoghurtglass

Denna gång så köpte jag vispgrädde då vi gjorde vårt månadsinköp. Inte riktigt säker på vad jag skulle göra med den lät jag den vara i väntan på att nån superide skulle poppa upp i mitt huvud. Och det gjorde det.

Efter att förskräckt sett att min kära musli blivit lämnad öppet under natten (av maken) och invaderat av myror så tänkte jag ”vad ska jag nu göra med min yoghurt?” Och det var då den underbara iden att göra yoghurtglass slog mig. En snabb koll på enkel youghurtglass från Ica Kuriren och det var bestämt jag skulle göra glass.

Som vanligt så följde jag inte receptet utan testade att öka mändgen glass och minska mängden socker. Glassen blev jättegod och fick en klar youghurtsmak.

 

Yoghurtglass

Ingredienser

2dl vispgrädde
4dl naturell yoghurt
1dl socker
2tsk vaniljsocker

Gör så här

Vispa upp grädden lite lätt med socker och vaniljsocker. Blanda ner yoghurt och ställ in i frysen. Rör gärna om några gånger. Frysningstid: ca 3 timmar. Servera gärna med bärsås eller chokladsås.

Glassen blir inte riktigt len utan kan få den där frasiga ytan, tag därför ut den några minuter innan servering.

Nästa gång tänker jag ta 3dl vispgrädde eller hälften hälften. När jag gjorde glassen så blandade jag först ner 2 dl yoghurt. Glassenfick då en starkare vaniljsmak och var väldigt god. Efter den andra yoghurten så blev det med yoghurtsmak. Båda var såklart goda, resultat beror på egen smak. Jag kan också tänka mig man kan smaksätta med riven apelsin, kokos, passionsfrukt, kanel, choklad etc. Nu när det blir varmare och varmare här så kommer detta receptet säkert vara ypperligt att ha till hands.

Comments

  1. Vilken fin sajt du gjort. Inser att det är alltför länge sen jag var här.
    Hoppas allt är bra med dig! Önskar dig allt gott!

  2. Tack Kinna, vad roligt att se dig här! Kom snart tillbaka :)

  3. Detta får jag pröva på. Alltid velat göra hemgjord glass!