När ska jag åka hem??

Den frågan har jag frågat mig ett bra tag nu. I närmare fyra år! Nu har vi bott här i fyra år och jag har ännu inte lyckats åka hem en enda gång och varenda gång jag tänker på det så blir det ”tills nästa år då jag sparat pengar” Det är bara det att det där nästa år kommer och det ser lika skralt ut i kassan som året innan. Varför blir det inte bättre?

Idag ringde min mamma och sa att hennes partner sedan +15 år ligger på sjukhuset med cancer och det verkar som han inte kommer att komma hem på ett bra tag. Det lät som att han inte kommer komma ut överhuvudtaget. Till saken hör att min mamma är tyvärr en ganska ensam själv med få vänner och en väldigt skröpplig hälsa. Hon går illa efter två stycken hjärnblödningar och diverse fall. När jag var hemma för fyra år sedan med lilla Choriço som då var 8 månader så vågade hon inte se till honom för ens tio minuter eftersom hon var rädd hon inte skulle klara av det. Så illa var det då, hur är det nu? Jag vet inte hur hon skulle klara sig om hon blir alldeles ensam. Och det gör ont i hjärtat att tänka på att jag inte kan vara där med henne just nu.

Jag jobbar hela tiden tycker jag men ändå så lyckas vi aldrig spara några större summor, då måste jag väl göra nåt fel? Hur ska det kunna bli bättre? Hur länge är det meningen att jag ska vänta? Jag är nöjd med mitt liv här, jag är väldigt nöjd och säger alltid att det bästa jag gjort var att flytta hit. Men vi har aldrig haft pengar över och lever snålt varje månad även om det inte går någon nöd på oss. Men till saken hör att jag tjänar bättre nu när jag jobbar hemma än när jag jobbade på skola. Familjen som jag gav eng. lektioner åt håller på att separerara så där försvann en väldigt bra del av min inkomst. Det verkar som att allt kommer på en gång.

Så nu sitter jag här rådvill och vet inte vad jag ska göra. Ska jag ta mina yttersta sparningar och åka hem till min mamma eller ska jag vänta ytterligare ett år då jag ¨kanske¨har pengar? Det verkars om det blir det senare då min man inte var speciellt förtjust i att jag tar mina få sparade pengar och åker. Och hur kul är det att kunna åka dit men inte ha ett rött öre när man väl är där, det går ju inte. Jag har egentligen inte pengar att åka och det svider i hjärtat.

Livet är allt hårt ibland.

Om du nu skulle vilja hjälpa mig att komma hem nån gång och samtidigt få en snyggar blogg på köpet så råder jag dig att köpa mina tjänster från RS Designs. Eller maila mig. Eller kom på en super lösning.

Uppdaterat: Jag accepterar inte anonyma kommentarer som kallar min man för idiot eller säger att vi inte är en ansvarsfull familj. Vi bor i Brasilien där de flesta lever med en minilön som inte räcker för nån egentligen, vi är en helt vanlig familj med låginkomst men vi har det mycket bättre än de som bor i slummen och inte har mat på bordet. Det är inte frågan om hur mkt vi som familj har sparat, det är frågan om hur mkt jag, Linda, lyckas spara för att kunna komma hem. Jag uppskattar kommentarer men visa respekt snälla.