White chocolate chip cookies med jordnötter

För förra veckans Lördagsgodis så bestämde jag mig för att testa att baka riktiga chocolate chip cookies. När jag säger riktiga så menar jag alltå att följa ett riktigt Amerikanskt recept så att det blir riktiga Chocolate chip cookies och inte bara vanliga kakor med choklad i. Det finns många recept på dessa kakor så det gäller bara att hitta ett som man själv tycker passar bra. Jag hittade ett recept och modifierade det lite så det passade vad jag hade hemma.

Innan jag ger er receptet så vill jag bara förvarna lite lätt att de är starkt beroende framkallande. Om du ska göra dessa kakor så se till att du har någon annan som också äter upp dem annars är det lätt du äter upp alla själv. *host* Vilket inte är rekommenderat om du redan försöker hålla vikten någorlunda. Smeten håller sig bra i några dagar i kylen så du behöver inte baka ut alla kakor på en gång. Chokladen jag använde var helt vanlig choklad. Smeten ska vara fast och smidig, inte för hård eller för lös. Är du inte säker på konsistensen så grädda en kaka först.

 

White Chocolate Chip Cookies med jordnötter (ca 30 st)

Ingredienser
200 g smör
1,5 dl socker
1,6 dl mascavo socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
170 g vit choklad
8 rutor mjölkchoklad
1dl rostade jordnötter utan skal

Gör så här:

Hacka choklad och jordnötter och ställ åt sidan. Rör ihop smör och socker smidigt, tillsätt äggen ett i taget. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl och rör ner i smeten, är smeten för lös tillsätt lite mer vetemjöl, tillsätt chokald och nötter. Klicka ut på smord plåt och grädda i ca 8 minuter, kakorna ska vara ljusa och lite mjuka.