Som på mormors tid

När jag var 16 år (tror jag det var) så åkte jag och hälsade på min mormor som bodde i Skåne. Det var en ovanlig sak för jag hälsade aldrig på henne. Det var dagen innan julafton och jag, min mormor och min morbror var ute och gjorde Broby osäkert *s* Vi slant rätt ner i ett dike och var tvungen att gå efter hjälp. (Det roliga var att året innan hade jag åkt i diket på julafton och året efter detta höll jag på att åka ner igen på annandagen.)

När vi kom hem så frågade min mormor om jag ville ha varm choklad och jag sa ja. Mormor började göra iordning chokladen, fram med ögon kakao paketet. Jag kan inte riktigt minnas om hon använde mjölk eller vatten men jag tror det var det senare. Dock vad jag minns var att det var inte i mitt tycke. Van vid O´boy som jag var så förväntade jag mig en något sötare dryck.

Detta är en händelse som jag minns väldigt starkt och med varmt hjärta då jag tänker på min mormor. Jag sa inget till henne att jag tyckte det var för starkt utan drack snällt upp chokladen.

När jag flyttade hit så upptäckte jag att chokladen som finns här är otroligt söt. Det är mer socker än choklad i chokladdryckerna. Jag har upptäckt det goda i mörk choklad och föredrar idag en bit mörk choklad framför söt mjök choklad. Ju starkare desto bättre. Därför så finns det nu alltid ett paket med kakao hemma. Vi dricker en kopp varm choklad varje kväll, maken dricker den vanliga chokladen fast med två extra tsk socker (jisses så sött!) och jag dricker med kakao; 2tsk kakao och 2-3 tsk socker= perfekt! Att dricka med vatten är inte heller så hemskt faktiskt, påminner om skoltiden och de små chokladpåsarna och varmt vatten *s*

Tack mormor för att du visade mig vägen till god choklad!

Hur gillar du din varma choklad? Med O´boy eller kakao?