Grannsämja

Man ska ju inte bråka med sina grannar helst men det finns något som mina grannar gör som jag blir absolut knasig på! Jag kan inte minnas jag skrivit om detta innan så nu måste jag få klaga av mig lite.

Här så har alla ett träd på gatan som tillhör ens tomt, eftersomav träd faller löv så behöver man ju sopa bort löven så gott som dagligen. Ja detta beror såklart på vilket träd man har och vilken årstid det är men det är nästan dagligen året runt man sopar. Min ena granne tog bort sitt träd och planterade ett nytt, man måste nämligen ha ett träd annars kan man få böta, så nu har hon inte så mycket att sopa. Det är bara det att denna familjen har städnojja. Ja vad hon har för sig inne hos sig det bryr jag mig inte så mkt om men på gatan kan hon väl lämna min del i fred tycker jag.

Det som irriterar mig är- hon, eller hennes man, sopar ihop allt som ligger från deras sida till en del av vår del och sedan lämnar de högen där framför min ingång. Jag menar- vad e det för sätt? Nu kanske ni tycker att jag överreagerar men jag blir så himla arg när jag kommer ut och det ligger en hög framför min grind som jag måste ta bort även fast jag inte sopade. Sopar man så får man ju ta bort skräpet också!?!

Igår spelade några ungar fotboll på gatan och bollen fastnade i ena trädet, eftersom de försökte få bort bollen så ramlade dett ner en del löv och grenar. Då sopade någon ihop alltihop och lämnade på för mig att plocka upp!!! Eftersom denna familjen är första familjen ut på gatan för att sopa dagligen och spola vatten på sin del så vet jag att de redan varit ute och sopat idag också och ändå inte tagit bort det. Jag såg det igår kväll så det har legat där sedan igår. Nu gick jag ut och tog bort det med det ilsken som ett bi.

O nej, jag tycker inte att de gör mig en tjänst, jag föredrar att jag får sopa allt än att det ligger en hög med skräp framför min grind. Antagligen så tycker min granne inte så.

Grejen är den att jag snackar ganska mycket med den här familjen och vi har en ganska bra grannrelation så jag vill inte brpåka, så vad ska jag göra? Bita i det sura äpplet och tiga? Vad skulle du gjort?

Ja sen har jag en annan granne vars hund går och pinkar på min grind vareviga dag men det är en annan histora…