Vad varje kök bör ha

Jag har några så kallade redskap i mitt kök som jag inte skulle vilja vara utan. En del saker ”vet” man att man bör ha och andra saker lär man sig med tiden att de är bra och använder dem så mycket att man inte kan tänka sig att vara utan dem. Så är det med dessa saker.

En sax! Varje kök bör ha en rejäl sax!
Till vad? Till att klippa gräslök och persilja är den oumbärlig, blir mycket bättre än att hacka och snabbt går det. Vill man ha den ännu mer finhackad så klipper man med saxen i en liten bunke så blir det finhackat. Och man riskerar inte att bli av med fingarna heller. Något annat som jag alltid använder min sax till, eller mina saxar jag har nu två stycken, är att klippa kött. Visserligen är en bra kniv oumbärlig i detta fallet också men en bra sax kan vara ännu bättre när kniven inte räcker till. Speciellt bra är det när man har ett senigt kött och kniven gärna slinter. Samma sak som med persiljan- man riskerar inte att skära sig.

Jag har två stycken saxar- en frisörsax som jag engång köpte i Thailand som är lika bra till att klippa hår som att använda i köket och en tygsax. Den senare är lite kraftigare så den klarar det som den andra saxen inte klarar. Jag använder mina saxar nästan dagligen.

En pepparkvarn!
Nymalen peppar är något otroligt gott! Jag har använt en gammal kaffekvarn att mala kryddor i innan men har nu köpt mig en lite pepparkvarn, underbart! Kryddor smakar bäst färskmalda.

En rejäl skärbräda!
Jag har gjort som säkert många andra och köpt en träskärbräda som med tiden blivit otroligt motbjudande. Numera har jag inte detta problem, jag köpte mig nämligen en glasskärbräda! Just min skärbräda har ett vackert Paris motiv som får mig att tänka på mina vänner i Frankrike. Den är otroligt lättrengjord och kan användas som underlägg eftersom den är värmetålig.

Dessa köksredskap är mina favoriter och jag skulle inte vilja vara utan några utav dem! Vilket är ditt favorit redskap i köket?

Bild:ramdac