Nötkaka med choklad och banan

Sonen återhämtade sig från sin feber och jag har återhämtat mig från jobbiga Måndagsstrulet. Makens far har erbjudit oss att vi kan få köpa hans bil som är precis en sån bil som vi vill ha men billigare. Så det verkar som det går framåt här iaf.

Nötkakan som jag pratat om innehåller både choklad och banan och är otroligt god. Jag gjorde den två gånger, ena gången med mer jordnötter än paranötter och andra med mer paranötter- båda blev like goda. Totalt ska det vara en dl nötter. Mjöl mängden var inte den samma båda gångerna så börja med 3 dl och känn dig för, smeten ska vara slät, blir den för tjock kan du späda ut den ytterligare lite. Jag hade ingen kako hemma så jag använde vanligt chokladpulver.


Nötkaka med choklad och banan

Ingredienser

0,5dl rostade jordnötter utan skal
4-6 Paranötter
2 ägg
2,5dl socker
2tsk bakpulver
1 mosad banan
100g smör
3,5-4 dl vetemjöl
2dl mjölk eller grädde
2msk chokladpulver

Gör så här:

Hacka nötterna ganska så fint och ställ åt sidan. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt den mosade bananen. Häll i hälften av mjölken och mjölet blandat med bakpulvret. Tillsätt smör, chokladpulver och resterande mjölk och mjöl. Häll till sist i nötterna och häll i en rund sockerkaks form. Grädda i 175°C ca 20-25 minuter tills kakan är gyllene.