Ibland blir det bara för mycket…

Igår var det helgdag här och min planering såg ut som följande:

9.30- åka och hälsa på vår nyopererade vän R

12.00- Äta lunch

13.00 och framåt blogga (Lördagsgodis inkluderat)och skriva.

Vad som hände var att min man på Söndagen hittade en bil som han var intresserad av att köpa. Han tog med bilen hit och vi kollade, jag kan absolut ingenting om bilar kan jag tillägga, och allt verkade frid och fröjd och min man gav killen 100 Reais (ca 300kr) som garanti.

Igår så försökte min man få tag på en mekaniker som kunde kolla på bilen innan och efter ett evigt ringande fram och tillbaka till olika personer så fick han tag på en som vi känner. Det bestäms att de ska åka hem till killen som säljer bilen kl 10.30, ca en timma senare kommer min man tillbaka och säger att det blir inget bilköp av och han just förlorat 100 Reais. Det senare var ju mindre kul men bättre än att köpa en krånglande bil. Kl är runt 12 och vi beger oss av till vår vän R och hans sambo, utan att äta lunch- otroligt dum ide och inget jag kommer göra om!

Väl där så kommer de precis hem efter att ha varit ute på en tur. Sambon, C, är rasande på R för att han precis genomgått en operation och egentligen inte alls borde vara ute och köra bil eller instruera fotboll, vilket var vad han just gjort. Vi gick upp till deras lilla lägenhet och där började paret bråka hejvilt. Jag och min man satt där och visste inte vad vi skulle göra och jag gjorde ett tappert försök att få dem att sluta argumentera. Vilket var välkommet av dem men inte fick dem att sluta bråka för det. Efter ca 1½ timmas bråkande och små pratande i en minst sagt stram stämmning så bestämdes det att vi skulle beställa lite chinamat. Sagt och gjort, just då kommer en hel hög med släktingar till dem och hälsar på. Alla trängdes inne i den lilla lägenheten och vi försökte äta maten utan att känna oss allt för obehagliga. Vid 16 tiden så begav vi oss äntligen iväg, paret kände sig jätte dumma såklart och bad om ursäkt och vi försökrade att allt var bra. Men det var med lätta hjärtan vi begav oss iväg.

Detta tumultet kan få vem som helst ur gungning kan jag säga och som toppen på is berget så blev vår son sjuk på em och fick feber. Jag blir helt trött av att bara tänka på det som hände igår. Och idag så har sonen varit hemma från dagis istället och jag får nog ta och posta det där receptet på den goda nötkakan imorgon istället.