Stressbloggare

Ibland känner jag det som jag blivit en riktigt stress bloggare. Jag har egentligen hur mycket som helst att skriva om men många gånger blir det bara stopp. Jag har tänkt jag ska skriva om en jättegod sås jag gjorde häromdagen, den goda pastan med enbär som jag gjorde, köksredskap, grillning, Brasilien och så en massa annat. Det är inte som att jag inte har saker att skriva om för det har jag överflöd utav.

En matberedare är något jag inte har men väldigt gärna skulle vilja ha. Fast egentligen är jag inte ens säker på vad jag ska ha den till. Vad använder man egentligen en matberedare till? Riva morötter kan jag nu göra på mitt nya rivjärn i rostfritt stål, baka bröd, gör man det med en matberedare?

Otroliga novis frågor men har man ingen matberedare så ser man kanske inte behovet av att ha en heller? Så nu skulle jag vilja veta vad du använder din matberedare till? Är det ett oumbärligt redskap i ditt kök nu eller klarar jag mig utan en?*s*

Något som Brassarna inte klarar sig utan, och inte jag heller tror jag numera, är en mixer. Här mixas det mesta, speciellt kaksmetar. Det finns otaliga recept samlingar med bara mat och kakor som är för din mixer. Här kan man köpa små små recepthäften för R$1-3 (3-9kr) och många av dem har recept bara för mixer.

På tal om kakor så undviker jag sött så gott det gåtr för tillfället. Igår efter att jag just sagt till mig själv att nu får det vara slut på godissnaskandet så tror ni inte att svärmor kommer hit med ”Doce de mamao com coco”?!? Det är alltså riven papaya med kokos som kokas ihop på nåt sätt och blir himla sött och sliskigt. Gott är det. Jag får ta och fråga svärmor om recept och lägga ut.

Hoppas ni hade en skön Påsk och inte snaskade allt för mycket godis. :) På Travelstartbloggen skrev jag om Brasilianska påskägg. Det finns en liten bit kvar i kylskkåpet här… önskar ägget varit större :)