Smoothie och tonfiskomelett

Dagens lunch blev något lätt men mättande nämligen En smoothie med persika och morot och en tonfiskomelett.

Morotssmoothie med äpple och persika

Ingredienser
1 stor morot
1 stor persika
1 rött äpple
2-3 glas vatten

Riv moroten och klyv persika och äpple i bitar. Mixa i mixer tillsamamns med 2-3 glas vatten. Drick och njut.

Tonfiskomelett (det här är skrattretande enkelt)
1 burk tonfisk i vatten
1 ägg
vitlökssås (pressad vitlök i sås, inte med gräddfil eller liknande)
chilisås

Gör så här
Pressa ur vattnet ur tonfisken och rör ner ägget. Tillsätt eventuellt några droppar chilisås/tabasco och vitlökssås. Häll ner i en stekpanna och platta ut. Stek gyllene på båda sidor. Salt behövs inte eftersom tonfisken redan är salt. Servera med sallad och smoothie.

Jag var lite orolig för att omeletten inte skulle vara genomstekt men det var den och väldigt mättande. Att dricka smoothie har nästan blivit en vana nu efter några dagar, det är mättande och väldigt nyttigt och man blir inte så där full i magen.

Nu till middag har vi ätit en otroligt salt middag med soltorkat kött så jag håller på att törsta ihjäl tror jag, har redan druckit en halvliter vatten efter middagen. Mer om det imorgon!