Vattenproblem

När vi höll på och målade om vårt svrum förra veckan så såg min man att taket hade fått en konstig bubbla. Vi tänkte att det kanske hade att göra med att det regnat men maken bestämde sig för att gå upp på taket och kolla.

Här i Brasilien så har varje hus en stor tank med vatten på loftet. Varje tank rymmer vanligtvis 500 Liter. Man kan välja om man vill att den ska fyllas på hela tiden eller så kan man stänga av den framtill på gården.

När maken kom upp på loftet ser han att det är en utav våra stora tankar som läcker. Vi har en som går till köket bara och den andra som läckte går till de två badrummen, dusch, toa och handfat. Han stängde av vattnet på gatan så det inte kom in mera vatten och vi började tömma tanken. Maken smetade på nån grej som påminner om lera och sa vi skulle vänta på att det torkade. Vilket det inte gjorde, svärfar som jobbar på Vattenverket kallades in.

Svärfar och maken smetade på nåt limaktigt som jag senare upptäckte kommer ut i vattnet så det smakar pyton. Det vattnet har jag förbjudit familjen att dricka. Vi har tömt tanken 3 eller 4 ggr nu och det läcker fortfarande. Senast för någon timma sedan var svärfar här och tömde den i gen och tydligen ska vi vänta tills imorgon för att det ska torka.

Och i förrgår blev telefonen stum så just nu står det en tekniker på taket och testar telefonen. Det har antagligen att göra med stormarna som varit den senaste veckan. Det har stormat något hemskt och träd har fallit ner på gatan och min uppkoppling har varit väldigt dålig. Hela den här sommaren har varit konstig faktiskt; i vintras (juni-nov) var det jättevarmt och nu när det är sommar så är det kallt??

Idag så blåser det och det flyter omkring svarta moln på himlen. Hur är vädret hos dig?