Solsken och drömmar

Efter en veckas regn så tittade solen fram i förrgår. Det har varit kallt och grått och vi har t.om gått med långbyxor och extra tröja här hemma. Igår ösregnade det igen och när jag säger ösregn så menar jag verkligen ösregn. Ibland när det regnar så kommer det veckovis med regn på en timma.

Vi har dock tur att bo längre upp på gatan så om det någon gång skulle bli översvämmning så kommer regnar att rinna ner på gatan. Det är hemskt när man ser på TV hur folks hus blir översvämmade och allt förstört.

Idag funderade jag på hur jag inte utnyttjar solen. Dvs jag solar aldrig, det var länge sedan jag satt med ansiktet i solen och försökte få fräknarna att synas lite mera. Jag har alltid varit förtjust i solen och solat så mkt jag kunnat när tillfälle getts men inte nu på senare år. Jag älskar att vara i solen så när jag hinner så sitter jag gärna några minuter men eftersom det är så otroligt varmt så klarar man knappt mer än tio minuter. Brassarna tycker dock man är knasig om man vill sola så de säger alltid till en att gå in i skuggan. Vilket ju egentligen är rätt, fast skyddar man sig och inte sitter hur mycket så helst så kanske några minuter någon gång ibland inte gör så mycket.

Men.. hade jag haft en pool eller hav i närheten så hade jag definitivt solat mera. Att bo nära havet är underbart tycker jag och en liten dröm jag har att bo I Florianópolis eller Santa Catarina, i söder, i ett hus nära havet. Där skulle jag sitta och skriva på min altan eller på stranden och ha ett litet cafe med godsaker. Tänk det vore härligt! Tyvärr så delar inte min man min dröm och kan inte tänka sig att flytta till havet. Ja egentligen skulle han älska att bo nära havet för han älskar att fiska men det är familjen som håller honom fast.

Ja drömma kan man ju… *s*