Sashimi- Sushi

Brasilien har ett oräkneligt antal Japaner och varje år reser hundratals Brassar till Japan för att tjäna pengar. Med så mycket Japaner här så är det självklart att det finns sushi.

Det jag upptäckt här är att det verkar vara vanligare att äta sushi utan fisk än det är att äta Sashimi- med fisk. Det finns sushi att köpa i en del affärer men utan fisk. När jag har frågat Brassar om sushi med fisk har jag fått svar som ”Va??” Dock vet jag att det såklart finns, konstigt vore det väl annars. Det måste ha varit de jag pratat med som inte vetat om det.

Det är ju otroligt enkelt at göra sushi också, jag har gjort det en gång och det blev väldigt gott. Varje gång jag är i affären här så kikar jag på de lockande svarta bladen och risvinägern. Men varje gång så avstår jag efter att ha kikat på prislappen… Undrar om jag inte ska ”glömma” det tills jag kommer till kassan nästa gång. *s*

Om sushi, Japaner och Brasilien skrev jag i mitt senaste inlägg på Travelstarts Reseblogg, där skrev jag om hur Brasilien är ett mångkulturellt paradis. Där kommer det att komma inlägg om Brasilien och dess guldklimpar. Så kika in där om du vill läsa mer om Brasilien.

Nu däremot ska jag ta och ta fram lite vanlig fisk, vad för sort har jag inte en aning- kummel tror jag, som jag ska steka ikväll tillsammans med kokt potatis och citronsås. Det är ju ändå Fredag så då får man väl ta och anstränga sig lite för att det ska bli gott :)

Ha en trevlig helg!