Passionsfruktpaj

(Det här inlägget var egentligen ämnet för giår men jag lyckades inte komma ut på nätet då ordentligt) Vilket bättra sätt att fira Alla Hjärtans Dag på om inte med lite passion? Här kommer mitt bidrag till förra veckans Lördagsgodis. Jag gjorde den igår och det blev otroligt gott!

Passionsfruktpaj

Ingredienser

Pajdeg:

3dl vetemjöl
125g margarin
1 ägg

Häll upp mjölet i en bunke, skär margarinet i bitar och blanda med mjölet till en smulig massa. Vispa upp ägget och häll i, blanda och ta upp på mjölat bord. Knåda ihop degen och låt vila i kylskåp ca 15 minuter. Tryck ut degen i en pajform, nagga degen och grädda i ca 10-15 minuter. Låt svalna.

Fyllning:

3dl vatten
4st passionsfrukter (eller två st stora)
2dl socker
4msk maizena
3äggulor
1msk smör/margarin
(kanel)

Gör så här
Gröp ur innehållet ur passionsfrukterna och mixa i mixer tillsammans med vattnet. Sila av saften och häll över i en kastrull. Rör ut maizena tillsammans med lite av saften och rör ner tillsammans med resterande saft. Tillsätt socker och låt koka upp på svag värme. Vispa upp äggulorna opch rör ner i smeten, låt sjuda 2 minuter, blanda ner smöret och stäng av värmen. Låt svalna och häll i pajskalet, ställ svalt och servera med grädde. Pudra gärna över lite kanel.

Tips: Vispa upp äggvitorna till maräng och spritsa över pajen. Grädda isåfall ytterligare ca 10 minuter tills marängen fått färg.

Comments

  1. Oi

    Um ótimo creme de maracujá, bem rápido e fácil para recheio e cobertura de bolo e para pavê:

    1 lata de leite condensado
    1 lata de creme de leite
    1 lata de suco de maracujá concentrado (suco comprado em garrafa e use a lata de leite condensado como medida)

    Primeiro, misture delicadamente e completamente o leite condensado com o suco de maracujá até ficar homogêneo.

    A seguir, junte o creme de leite e misture delicada e completamente.

    Deixe descansar fora da geladeira por 2 hs e utilize em sua receita.

    Pode substituir o suco de maracujá por 1/2 lata de suco de limão.