Laxlyx

¨Att grava lax ar inte arbetsamt men det tar ett par dagar att få den serveringsklar¨

Så står det i den Rutiga Kokboken och jag bara undrar, vem skrev det?

Är jag den enda som faktiskt tycker att det visst är arbetsamt att grava en lax?

Jag är visserligen inte ¨gravnings expert¨ men alla gånger jag har gravat lax har jag sagt till mig själ v att det är sista gången. Eftersom detta är någoit jag gör till jul så går det ungefär ett år emellan så jag hinner förtränga hur jobbigt det är.

Att hitta dill var nästan omöjligt. Jag köpte laxen till jul men har inte lyckats hitta dill (erva doce) tills nu. Tydligen så är det inte säsong för det men jag har fått massor av frön istället. Jag försökte plantera riktig dill för några månader sen men det växte inte alls speciellt bra. Och erva doce går like bra. Erva doce är dock mer åt lakrits hållet.

Jag har redan ätit alldeles fçr mycket kan jag säga….Mums! Nu dröjer det ett år igen innan jag gravar lax…