Lätt morotssoppa med enbär

I mina tappra försök till en lättare och hälsosammare livstil så bestämde jag mig i förrgår för att göra en soppa. En titt in i kylskåpet och jag hittade följande bas ingredienser; morötter, lök och vitkål.

Om det är något jag inte gillar så är det kokta tomater och kokt vitkål. Ändå så ingick det i min soppa, som blev väldigt god. Magen får lite extra gott i sig med sesamfrö och linfrö i.

Denna soppan verkar kanske inte mycket för världen men den är god, nyttig och fettsnål och lämnar magen sådär lagom full. Använd en teflonkastrull eller liknande så behövs inte så mycket fett. Hur mycket vitkål du tillsätter beror helt på tycke men det ska fortfarande vara en soppa.

 

Lätt morotssoppa med enbär 2 portioner

Ingredienser
1 stor morot
1 stor lök
2 stora tomater

3 enbär
vitkål
2 msk sesamfrö
1 msk linfrö
vatten
salt

peppar

½ msk olja

Gör så här
Hacka lök och tomat. Riv moroten grovt. Fräs moroten och löken i oljan i några minuter. Tillsätt tomaterna, låt fräsa ytterligare en minut, häll sedan på så pass mycket vatten att det täcker grönsakerna.
Krossa enbären med en kniv och tillsätt dem samt salt och peppar. Låt koka upp och sänk värmen, låt puttra i några minuter. Under tiden hacka upp vitkål. Tillsätt vitkålen, sesamfröna och linfröna och låt dra i en minut. Servera genast.

Bild: Brettf