Virada – Brasiliens pyttipanna

Häromdagen förra Fredagen, hjälp vad tiden rinner iväg, så var jag lite så där lat som jag vanligtvis är på Fredagar, och tyckte att vi kunde leva på svärmors nybakta bröd istället för lagad middag. Maken höll med men sen säger han till mig:
-Sväng ihop en ”virada”.
-Virada?? *Linda ser ut som ett frågetecken*
– Ja Virada, har du aldrig gjort virada?!?!?! * maken kollar på mig som om jag kommer från Mars*
– Nej jag har inte gjort virada innan, vi gör inte det där jag kommmer ifrån!
-Hmmfp kommer det från maken.

Nu var inte detta riktigt sant eftersom jag faktiskt gjort ”farofa” innan och det är nästan samma sak. En virada är vad jag skulle kalla ”Brasiliens pyttipanna”.

En virada består utav stekt kött– gärna en starkare korv, ägg, lök, kokta bruna bönor (inte riktigt samma smak som de bruna bönor vi Svenskar är vana vid) och farofa (kryddat mandiokmjöl) Man fräser lite lök, tillsätter kött/korv fräser en stund, häller på lite bönor med lite vätska fräser lite till så det blandas ordenligt och knäcker i ett ägg. Rör om ordentligt så att ägget fördelas ordentligt sedan häller man på farofa och fräser ytterligare en stund.

Det ska vara ganska torrt av sig, häller man i för mkt vätska så blir det inte alls lika gott. Man kan äta det som det är eller med ris. Det går snabbt och är gott. Min virada blev helt OK och maken var nöjd. Det räckte. *s*

Farofa gör man på samma sätt men utan bönorna och gärna med bacon och persilja. Jag har ätit många farofadas men det är inte alla som är riktigt goda. Det är godare än det låter.

Tyvärr har jag ingen korv hemma annars hade jag nog gjort en virada idag igen, istället blir det stekt lever för maken och pasta med tonfisksås för mig, inte heller helt fel på en Fredag och eftersom maken inte äter det kan jag ha i precis de kryddor jag vill. Vilken lycka :)

Nu ska jag bara komma på en lätt efterrätt…