Vegetarian igen?

När jag gick i gymnasiet så var jag vegetarian i lite över 2 år. Jag trivdes utmärk med det och hade inte alls någon smak för kött eller tyckte det var svårt att laga god mat. Jag slutade med det för min mamma tyckte det var så jobbigt att göra olika maträtter och bönade och bad mig att ge upp det vilket jag till slut gjorde.

Ett av mina favoritminnen är när jag och mina kompisar hade tacokväll, vilket vi hade ganska ofta, och jag gjorde en vegetarisk tacofyllning. Det var otroligt gott coh enkelt.

Vegetariskt tacofräs 2 portioner

Ingredienser
1 lök
2 rivna morötter
tacokrydda
vatten
creme fraiche/gräddfil

Fräs lök och rivna morötter, häll på taco krydda och lite vatten, låt puttra några minuter. Rör i Creme fraiche eller gräddfil och ät med tacos.

Nu har jag gått och funderat på att åter igen bli vegetarian och igår så ställde jag mig och gjorde ett liknande ihopkok som påminde mig om tacokvällarna.

Det är så enkelt och gott att jag gjorde det idag igen:

Vegatarisk tacogryta med linser 3-4 portioner

1 dl okokta gröna linser
2 rivna morötter
1 lök
2-4 msk tomatpure
vatten
tacokrydda

Gör så här
Koka upp linserna enligt förpackningen. Fräs lök och rivna moröter i en kastrull, tillsätt taco krydda och tomatpure. Häll på 1-2dl vatten och låt puttra några minuter, tillsätt linserna. Servera med ris eller tortillas.

Än så länge kommer jag inte att undvika kött men jag kommer att anstränga mig mera för att göra vegetariska maträtter. Det är ju något lättare nu när det är jag själv som gör maten. *s*