Man blir vad man äter eller?

Jag har faktiskt boken ¨You are what you eat¨ och har skrivit om den innan här på bloggen. Men ändå så slår mig tanken att jag är nog vad jag äter.

Hur pass mycket påverkar maten oss egentligen? Det funderar jag på nu efter att imorse sett mig själv i spegeln och ville skrika hjälp! Jag ser ut som en tonåring i ansiktet tycker jag, full av små blemmor/finnar. OK inte fullt men alldeles för mkt för min smak. Och eftersom jga definitivt numera är närmare 30 än 20 så funderar jag på att det kanske är dags att ändra matvanor?

Det kan visserligen finnas andra bakomliggande problem har läkaren sagt mig men eftersom det tar en himla tid att komma till en dermatolog här så kanske jag kan börja med maten. Min första tanke är att dra ner på stekt mat och socker rejält. Det intar jag nog för mkt. Jäst är jag inte så orolig för, jag äter inte så mkt bröd, 2 frallor om dagen kanske och bakar jag själv så använder jag alltid mindre än vad receptet vill.

Några allergier har jag inte och har aldrig haft.

Så ni duktiga matmänniskor, vad kan det vara som orsaker dessa hemska syner i spegeln? Någon som har erfaranhet eller opinioner? Låt höra, jag vill bli av med eländet!

Comments

  1. – När jag hade poblem med min hud läste jag mycket skönhets tips och alla säger olika eftersom att det är så olika för varje individ. Men jag provade att lägga ihop alla tipsen. Så jag började bli nogrann när det gällde , intag av kalorier. Jag såg till att jag åt rikligt med sallad och andra grönsaker till maten (tallriksmodellen!), drack mycket vatten och hoppade över onödiga socker intag :)Och detta gjorde susen :)