Friterade ostbollar

Så vad gör man när ens svärmor kommer med ost flera gånger i månaden? Tackar nej? Nä jag tror inte det. Man tackar och tar emot och sen så gör man nåt smarrigt av den istället.

Jag vet inte hur jag kom på iden men helt plötsligt så fick jag för mig att göra ostbollar av all ost. Det var hur enkelt som helst och väldigt gott. Perfekt till fredagsmyset eller varför inte på buffébordet?

Friterade ostbollar ca 20 st

Ingredienser

3dl riven/mixad färsk ost (ricotta eller feta går säkert bra) (Queijo Mineiro)
1msk Cheddar mjukost (eller annan smak)
salt och peppar
chilisås
vitlökssås (den jag har är en färdig pressad ¨vitlökssaft¨ sås)
1 ägg
ströbröd utblandad med vetemjöl (jag använde farofa temperada och vetemjöl)

Gör så här:
Mixa osten i en mixer så den blir smulig, tillsätt chilisås, vitlökssås och salt och peppar efter smak. Tillsätt mjukosten och blanda ihop, det går lättast om du använder händerna för att forma den till en klump.

Använd en tesked som mått och rulla ostdegen till små bollar. Vänd i uppvispat ägg och rulla i ströbrödsblandningen, upprepa gärna två gånger för tjockare knaprigare yta. Fritera tills gyllene. Bör avnjutas medan fortfarande varm.