Våfflor

Om det finns något jag saknar så är det faktiskt ett våffelhjärn. Även om våfflor kanske inte är något man äter så ofta så är det ju hinla gott att äta nån gång då och då. Jag älskar våfflor med jordgubbssylt och grädde! Vem gör inte det förrresten. :)

Om det tyvärr inte vore så att frakten blir otroligt dyr så skulle jag kunna tänka mig att beställa ett våffeljärn från Sverige faktiskt. Men så har jag hört att det ska finnas här via nån TV shop men jag har aldrig lyckats se den reklamen. Jag vet detta för att när jag jobbade som Engelska lärare så gjorde vi waffles hela tiden och det fanns två stycken våffeljärn på skolan och den ena var köpt i USA och den andra genom en TV shop.

Dock kunde ingen tala om för mig hur man översätter våffleljärn till Portugisiska, machina de waffles kan jag tänka mig det heter för det vore mest logiskt. Här säger man inte waffles som vi säger utan man uttalar det ”wayfles”. Alla vet vad det är men säger man waffle så förstår de inte vad man pratar om. Det finns att köpa på vissa uteställen så det är därför de flesta vet vad det är, speciellt ungdomar.

På skolan hade de bara ett vanligt recept på mjuka våfflor och de flesta var vana med det så jag såg alltid till att mina elever gjorde frasiga våfflor, för det tycker jag är godast hihi, och det var väldigt omtyckt.

Men nu när jag inte längre jobbar på skolan så blir det inga mera våfflor för min del så nu får jag ta och leta reda på en wayfel maker. *s*

Fråga: vad kostar ett våffeljärn i Sverige och hur tungt är det vanligtvis?

Technorati Tags: , , ,