Sköna Söndagar

I vår lilla familj har vi en Söndagsvana, kanske inte en sån nyttig vana men en god vana. Varje Söndagsmorgon så går jag till marknaden och köper grönsaker och frukt. Jag inhandlar även vår Söndagsfrukost, nämligen coxinha eller pastel. Det är en hemsk vana att börja daen med en sån fettbomb men det är väldigt gott och bara en dag i veckan så det får gå.

Vi gör det inte alltid dock, ibland är jag duktig och bakar eller köper bröd :) Dessa coxinhas är ljuvliga men har nu fått ytterligare en dragkraft. Nämligen en sås. Det hela började med att min son var med mig en dag och ville absolut veta vad det var för sås. Jag tänkte att den är säkert jättestark så jag försökte få honom att sluta tjata men till slut så fick vi med oss lite sås hem. Åh vad jag ångrar det! Såsen är helt underbar! Nu är det nästan såsen jag vill ha till frukost och inte coxinhas.

Förra helgen var jag tvungen att fråga vad som är i såsen och fick reda påa tt det var bla curry, persilja, tomatpure och vinäger och lite annat. Så för första ggn i mitt liv gick jag och inhandlade curry. Det finns bara en sorts curry här och den luktar faktiskt inte så tokigt alls. Eftersom jag inte hade några mått på såsen så gick jag på känn men jag måste nog öva några ggr till för den smakade inte alls så som den man får.

Men visst är det roligt när man upptäcker något som är så otroligt gott och man bara måste försöka sig på det själv. Jag får nog gå och inhandla mitt andra paket curry snart tror jag :)

Vår sköna Söndag fortsätter med att vi äter lunch hemma hos svärmor, en mycket bra vana tycker jag . *s* Och av någon konstig anledning så är Söndag en riktigt matdag här. Det finns inget stopppå mig på Söndagar. Det är nog den dagen jag äter mest på hela veckan faktiskt.

Resten av dagen slöas det och bara är mys pys med familjen…. Vad gör ni på Söndagar? Är ni lika galna i att äta som jag? *s*