(O)Trevliga överraskningar

Precis så här innan juletid så verkar mitt liv vara kantat av diverse otrevliga små överraskningar. Det är inga stora grejor men små saker som gör att man blir trött bara.

Det börjar med att sonen smittar mig med löss för en vecka sedan… hmm vad trevligt jag ser ut som ett frågetecken och tänker ”Vad gör jag nu?”. Sonen har väldigt ¨fint¨ hår så jag har inte behövt oroa mig för att han ska få det innan men detta året har håret blivit tjockare och tydligen gillar de små hemska krypen det. En koll på vad shampoo speciellt för detta ändamål kostar göra tt jag börjar söka efter andra sätt att bekämpa de ovälkommnade gästerna. Det visar sig att de avskyr Tea Trea Oil och det passar ju utmärkt eftersom jag har det hemma. Så det blir inpackning med det och kammning varje dag.

För den som undrar så droppar man 5-10 droppar olja i shampooflaskan och tvättar med. Jag gjorde en aningen starkare variant och hade som engångsinpackning. Man ska dock vara försiktig med att använda oljan, speciellt på barn eftersom den kan ge allergiska reaktioner. Och ja; det verkar som att det fungerar. För mig känns det bättre att använda naturliga bekämpningsmedel än ett shampoo med diverese innehåll man inte har en aning vad det är i dem.

Denna incidenten ledde dock till att jag bestämde mig för att klippa håret en bra bit och det blev jättebra! Så inget ont som inte har något gott med sig. *s*

Jag bad maken köpa choklad så jag kan göra chokladtryffel imorgon, han kommer hem med överdragschoklad, heter det så?? (alltså chokladen men doppar tryfflarna i, inte själva chokladen tryfflarna görs utav) Jag lyckas inte få honom att gå och byta det, vad är det med män som inte byter produkter säg mig!?! Så nu får jag testa med denna choladen ändå…

Igår var jag en duktig mamma och tänkte jag skulle utmana ödet eller rättare sagt frysdfacket och ändå för ovanlighetensskull köpa några glasspinnar och lägga in där eftersom det är så varmt just nu och frysen är inte helt igenbommat med is. Imorse öppnar jag kylskåpet för att se att någon viss liten herre tryckt in avfrostningknappen och hela frysen ligger i vatten. Jaha, det var de glassarna de…. för att inte tala om brödet som låg därinne… suck…

Inatt vaknade jag också av att det forsade vatten ute i tvättrummet, då hade slangen till tvättmaskinen släppt och vattnet forsade helvilt där inne. Självklart har det gått sönder en mackapär där så jag kan inte tvätta kläder idag.

Så nu bara väntar jag på att maken ska komma hem utan dill så att jag inte får någon gravad lax till jul och att det ska fortsätta i samma anda…. Suck… det är sånt här man blir trött utav…