Nymålat

Vi har väntat länge på denna förvandlingen, i över 2 år faktiskt och nu har det äntligen hänt: vi har målat om huset! Ja eller vi håller på om jag ska vara ärlig. Vi började igår kl 16 och slutade vid 22 tiden. Maken målar och jag finmålar kanter etc. Undrar vem som har det bästa jobbet *s*.

Vi lyckades hitta en målarfärg som var den färg vi ville ha och som kostade en tredjedel av vad färgen kostar i vanliga fall. Så inte ens min snåle man kunde stå emot det erbjudandet J Jag hade dock sagt att det får kosta vad det vill för nu 17 ska vi måla om huset! Det har sett förskräcklig ut hur länge som helst och man mådde dåligt av att bara se på det.

Jag berättade för honom att gult är fult och grönt är skönt men på nåt sätt så låter det så himla mkt bättre på Svenska än på Portugisiska. :) Huset var nämligen gult och fult och nu är det grönt och skönt. *s*

Tänk vad det är skoj att inreda och dona med sitt hus. Jag har kikat på några roliga inrednignsbloggar och sidor och man blir så inspirerad! Under denna veckan har vi möblerat om och organiserat huset mer än vi någonsin gjort tror jag. Och nu börjar det äntligen bli som vi vill ha det.

Vårt hus har inte så mycket förvarings ställen så vi har knökat ihop saker så gott det gått. En av sakerna som irriterat mig är att man inte har några hallar här, här kliver man antingen rätt in i köket eller i vardagsrummet. Vilket i sin tur betyder att alla jackor och skor får man förvara på annan lämlig plats som oftast blir garderoben. Det betyder ju mindre plats för kläder.

Så vi har förvarat våra skor i sonens pyttelilla rum. Men det har irritert mig för det ska ju vara ett lekrum och inte ett förvaringsrum. Men igår tog jag äntligen och ställde in hans byrålåda i vårt rum, ut med alla leksaker och in med dem i en låda och in med alla skorna i byrålådan. Skohyllan fick stå kvar men är numera en minibokhylla för sonen. Helt plötsligt blev det ett mera lekvänligt och öppet rum och så otroligt mycket mera lättstädat. Nu fattas det bara en matta och ett täcke med spindelmannen så blir det nog toppen! Så nu i veckan ska jag ringa några olika tygaffärer och fråga om de har spindelmannentyg och se om jag kan sy ett täcke till sonen. Det har jag för mig jag nämnt innan, att man inte har påslakan här så min ide är att sy ett själv.

För övriga huset fattas det: blommor att ha inomhus, en till matta till vardagsrummet där jag har mitt mini kontor, en kom ihåg tavla och några vanliga tavlor och fotoramar. Sen är det nog klart. Tror jag….

Bilder kommer imorgon!