Jaha julbordet var det ja….

Hur man ser på julen och allt varierar ju från person till person, en del tycker inte alls om det medan en del blir helt ¨till sig¨ pga julen. Jag tillhör nog den här mellan kategorin. Jag tycker det är väldigt trevligt att se på alla fina dekorationer, äta knäck och lyssna på julmusik. Att köpa julklappar är kul men stressamt. Det tycker nog de flesta.

Men hur gör man då när man bor i ett land där det är 30 grader varmt i December och ingen snö och inga juldekorationer? Ja det är ju absolut svårare att känna någon jul känsla då. Många vill åka utomlands för att fira en varm jul men det blir ju annorlunda när man bor här året om och egentligen är van vid att det är kallt och vitt.

Så när julen kommer krypandes så får jag såna där ¨man måste ha lax, skinka, rödbetssallad, prinskorv, köttbullar, ischoklad, lussebullar, pepparkakor och knäck på julnordet ananrs är det ingen jul¨. Ja första året blev det inget sånt alls för då bodde vi hos svärmor. Året därefter försökte jag göra rödbetssalld coh det blev helt fel och ingen åt upp den. Köttbullarna hamnade i frysen och jag tror de t.om slängdes sen. (fy på mig)

Förra året så skippade jag rödbetssalladen men höll fast på pepparkakorna, lussebullarna, korven och köttbullarna. Jag tycker inte om lussebullar men var den enda som åt dem. Sonen åt några stycken, resten låg i frysen o några månader.

I år blir det helt andra bullar. Inga lussebullar, ingen rödbetsallad, inga köttbullar eller prinskorv. Det enda som jag med säkerhet vet kommer att finnas här är; gravad lax, skinka och ischoklad. Resten får bli som det blir. OM jag lyckas hitta ett bra recept på pepparkakor utan sirap så gör jag nog det eller så improviserar jag nån vanligt recept och gör det. Första året försökte jag göra någon sorts hemmagjord sirap och det blev inte bra.

Jag har försökt lyssna på lite julmusik men det har inte peppat mig speciellt mycket. Staden har inga speciella julskyltningar vad jag sett. Någon som tycker jag låter deppig? Ja tyvärr så blir jag lite deppig faktiskt. Maken och hans familj har inte alls någon julkänsla och för dem är varje dag samma sak.

Men jag har inte gett upp ännu, jag ska minsann ta fram julduken, hänga upp julstrumpan och sätta på julmusiken och försöka baka nåt med saffran och kanel. Sen får min man säga vad han vill! *s*

Vad ska du ha på ditt julbord?