Ett litet kylskåp

När vi flyttade in här i vårt hus, som jag nu ärligt talat kan säga är fint, så var vi ju tvunga att köpa nytt kylskåp. Här så tar man nämligen med sig allt när man flyttar, inga kylskåp, kökhyllor eller inbygda garderober finns. Här får man köpa ett nytt kök helt enkelt om man inte redan har ett.

Vi hade sån tur att vi inte behövde göra det utan fick ett inbyggt kök med i husköpet. Jag har skrivit om det flera ggr att det är otroligt osmidigt. Den som byggde det kan inte lagat mat själv eller haft någon sorts kunskap om rymlighet. Det finns ett inbyggt vinrack i köket och just pga detta vinracket så går det inte att ställa in ett stort kylskåp. Därför så var vi tvugna att köpa ett litet kylskåp när vi flyttade in. Men det är ju så otroligt opraktiskt!

Frysfacket fryser ihop på några dagar så det går aldrig att frysa något för man måste ju ändå frosta av frysen efter några dagar. Och eftersom kylskåpet är så litet så kan man ju inte fylla det så mkt som man vill heller.

Surfar man runt lite så kan amn se olika kylskåpsmodeller. Varje gång jag är i en affär som säljer kylskåp så står jag och kollar längtande på dem och förbannar mig själv för att jag inte köpte ett större samtidigt som jag vet jag inte har plats för det. För hur mycket jag än kollar in dessa kylskåp och längtar efter att ha ett kylskåp med vattenkran på utsidan så kommer jag ju inte få någon på ett bra tag. Om ens någonsin.

Det bästa vore om vi kunde bygga ut vårt kök, då skulle jag få plats för ett stort kylskåp och t.om en riktig frys. Men att hitta en frys som står upp är faktiskt också en sak som är lite klurigt, det är inte alls så lätt. Hittar man en frys så är det bara frysboxar och det tycker jag är lite osmidigt. Dock är jag glad över att min särmor har en annars hade jag aldrig kunnat frysa något överhuvudtaget.

Nä det är nog bäst att jag slutar klaga på kylskåpet för annars kanske jag slänger ut det jag har i ren förtvivlan… Se, det är såna här ‘små” saker som man saknar från Sverige, ett stor kylskåp och frys…