En konst att göra popcorn

Jag vet inte varför men mina popcorn blir aldrig så goda som min mammas. Se, inte ens något så enkelt som popcorn kan man göra likadant. När min mamam poppar popcorn så blir det så himla bra och gott.

Det blir ju inte dåligt när jag gör det heller men inte blir det samma sak. På jobbet, när jag jobbade som Engelska lärare brukade vi ha popcorn varje Fredag efter vår lärarkurs och tänk så gott det var. Vårt rum var precis brevid köket och vid 16 tiden började det lukta gott och alla började skruva på sig för de villa gå ut och äta popcorn. Och oftast så följde bunken med också in i klassrummet igen. 

Där hade de dock en popcorn maker, en popcorm kastrull, som gjorde att det blev så gott. Vilket har fått mig att tänka på att det kanske är det jag behöver för att göra så goda popcorn som min mamma. Har man en pocorn maker så kan man ju snurra runt i kastrullen utan att öppna på locket och då bränner sig ju inte popcornen och det blir mindre spill. Dvs man använder upp mera popcorn än om man hade gjort i en vanlig kastrull. Så tänker jag iaf.

Jag visste faktiskt inte att det fanns elektriska popcorn makers. En sån här Stir Crazy popcorn maker verkar vara en händig liten sak.som man inte ens behöver en spis till. Det är fiffigt! Bara att sätta i sladden och vips så poppar det. *s*.

För att vara säker på at allt poppas och att det blir gott så ser jag till att stå och röra i kastrullen tills det börjar poppa och sen skakar jag massor med gånger. Då blir det oftast bra.Vill man ha söta popcorn så kan man lägga i några msk socker med oljan och röra runt, då blir det sött och gott. Lite kanel så här i juletider så får man julpopcorn. *s*. Här finns det massor av olika smaker på pocornen senast åt jag jordgubbspopcorn, annorlunda men gott! Men favoriten är de som är salta och söta på samma gång.. mmmm

Technorati Tags: , ,