Cesta de Natal

Mannen kom idag hem med en stor ”Cesta de Natal”, en stor box med diverse goda saker i som han fått från jobbet. Varje år får han en julkorg med gott i men detta året var den största jag någonsin sett här.

Det fanns så mycket gott i den så vi knappt vet vart vi ska börja äta. B la fanns det nougat, salta kex, tonfisk (ja lite underligt tyckte jag men det är ju gott…), kikärtor, houngs och havrekex- dessa är underbart goda, ”guavabars”, passionsfruktjuice, mera godis som jag inte kommer ihåg, grädde, olivolja och en flaska ”skumpa” till Nyårsafton och en flaska rött vin. Vinet är visserligen varken Merlot eller Chardonnay men nu ska man ju inte vara så kräsen när det är gratis så det är bara att dricka och vara glad :) Nu fick vi ju användning för vårt vinrack iaf, det används bara för att lagra papper och damm annars, alltid nåt bra. Det känns som jag glömt något för den här boxen innehöll hur mycket som helst tyckte jag och de hade bara lagt in bra varor.

På tal om vin så sneglar jag ofta på hyllan med importerat wine i hopp om att jag ska hitta ett vin jag känner till och vet jag gillar men än så länge har det aldrig hänt. Fast sen är jag ju inte direkt någon vinkännare heller men de vore gott att dricka ett riktigt gott vin. Jag vet jag sagt det förr att de Brasilianska vinerna är billiga och söta. Säkert finns det bättre viner att tillgå om man går upp i prisklass lite, men det är jag för snål för :)

Julkorgen stoppades snabbt undan och nu väntar vi bara på att hugga in på godsakerna. *s*

Vi var också till kyrkan idag för den månatliga vägningen som barnen har här och där fanns Tomten med sin säck med godis och presenter. De har försökt få barnens föräldrar att förstå hur viktigt tandborstning är så det kom med två tandborstar t.om i paketet. Bra initiativ tycker jag. Självklart var min orädde son en av de som var framme först hos Tomten medan hans kusin storbölade av rädsla… undrar om jag var likadan som barn som min son… hihi

Imorgon ska jag baka pepparkakor och laga knäck! Tralalaa… så glad jag blir. :)