Snabb smulpaj med äpple och havregryn

smulpaj2Igår var det helgdag här. Jag tycker det är helgdagar hela tiden här nu, jag får aldrig något gjort för man ska vara ledig hela tiden. Igår var det Republikens dag eller något sånt, förlåt men detta året har jag ingen koll. Jag har nog att komma ihåg vad jag heter vissa dagar. *s*

Dagis passar på att ha klämdag så sonen är hemma och maken jobbar. Min son har ärvt min söta tand så han tyckte jag skulle baka kaka imorse. Och eftersom jag är en sådan snäll moder och vill vara min son till lags så gjorde jag naturligtvis det. *flin* Jag kände inte för att göra någon vanlig kaka utan var sugen på smulpaj så det blev en snabb smulpag med havregryn.

Det var bara ett problem; jag hade inget margarin hemma bara vanligt smör som man brer på mackan. Men det hindrar inte den som är godis sugen så jag gjorde en egen variant av en god smulpaj. inget kladd blev det heller, underbart. Jag klippte ner lite torkade tranbär också och det blev väldigt gott. Det här är höftmått så gå på känsla.

Snabb smulpaj med äpple och havregryn

Ingredienser
3-4 äpplen
4-6msk socker
kanel
ca 2dl havregryn
4msk mjöl
(några msk tranbär eller lingon)
ca 5 msk smör

Gör så här:
Skala och klyfta äpplena och lägg i en ugnsfast form. Du behöver inte smörja formen innan. Strö över kanel och rör om lite så alla äpplebitar täcks. Blanda havregryn, socker och mjöl i en bunke och häll över äpplena. Klipp eventuellt ner lite torkade lingon eller tranbär. Klicka ut några smörklickar över äpplena. Ställ in i ugnen ca 25 minuter. Servera med vaniljsås eller glass.