Pepparkaksfil och sirap

Jag är otroligt svag för pepparkakor och kan äta det när som helst. Ja det är säkert inte bara jag utan väldigt många som känner det så. Så när jag nu satt och läste om Pepparkaksfilen så blev jag himla avundsjuk faktiskt. Varför har vi ingen pepparkaksfil här?!?

”Man kan göra egen”. Javisst kan man smula ner några pepparkakor i filen men det förutsätter ju att man har fil och pepparkakor. Och det blir inte samma sak. Fil är ju en typiskt Svensk grej och det finns inte här. Däremot ska jag ta och leta reda på coalhada som är ungefär som fil och se lite närmare på vad det är för något.

Pepparkakor, jag har ju ingen sirap! Hur ska jag kunna baka pepparkakor? Förra året skickade en kompis i Kanada sirap åt mig men eftersom locket inte stängde ordentligt efter öppning så åt myrorna upp den. *ledsen* Så jag vet inte hur jag ska få tag på sirap i år faktiskt. Hmm och utan sirap så blir det ingen knäck och utan knäck blir det ingen jul och.. och jag slutar nu.

Gillar ni Pepparkaksfilen? Finns det någon annan ny julmat som jag missar härborta?