Kakan som gör succé

Om jag ska bort någonstans och ska ha med mig en kaka så finns det två stycken kakor som är tänkbara; Mjuk pepparkaka eller kardemummakaka. Båda två är succékakor!

Kardemumma är väldigt ovanligt här och jag har aldrig mött någon som vetat vad det är men alla har älskat kakorna. Kardemummakakan utgår ifrån samma recept som den mjuka pepparkakan men kryddorna byts ut mot 2tsk malen kardemumma.

Det finns massor av recept på kardemummakaka men detta är vad jag gillar bäst. Enkelt och gott är det. Har man inget smör hemma så kan man byta ut det mot lite olja. Sist hade jag inget smör hemma och tog en halv dl sojaolja och det blev hur bra som helst. Denna kakan passar ju perfekt nu när det börjar närma sig jul.

Kardemummakaka

Ingredienser
3 dl socker
4 dl mjöl
2 teskedar malen kardemumma

2 ägg
2 dl vatten/mjölk/grädde (eller gärna gräddfil)
2 tesked bakpulver
100gram smält smör

Gör så här
Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan i ägg, grädde och smör till en jämn smet. Häll smeten i en smörad sockerkaksform. Grädda cirka 30 minuter i 200°