Festa de anniversario

I Lördags ringde en vän till oss och frågade om vi inte kunde komma förbi hennes barns hus. Eftersom vi vet hon inte bor där själv så var det en ovanlig bedjan så vi sa såklart ja. Jag frågade varfçr och hon sa att hennes barn köpt en tårta. Men hon sa inte att det var hennes födelsedag. Jag nämnde för min man att jag trodde det var det eftersom hon nämnde tårta. Ja och mycket riktigt, visst var det hennes födelsedag.

När vi kom dit så hade de beställt ”salgadinhos” och ”docinhos”. Salgadinhos är mini coxinhas och risolis. Risoli är ungefär som en minimini friterad pirog med skink och ost fyllning. Det är väldigt vanligt att man beställer i miniformat och det finns på varje fest. (Bild DoceriaAnabella)

Jag som varit utan godis i en hel vecka och egentligen inte hade nåt sug efter sött kunde så klart inte hålla mig ifrån de små minibrigadeirosen. Har man väl tagit en så är det svårt att sluta.

På den stora bilden ser ni olika sorters docinhos. De vita är cocos och vit choklad bla. Bilderna kommer från sxc.hu eftersom jag inte hade med mig kameran.

Det bjöds på batidinha (Tag en burk kondenserad mjölk till en flaska rött vin, blanda väl och servera, gott!), cola och öl. Jag smakade en mörk väldigt söt öl. Så söt öl har jag aldrig smakat innan, intressant smak.

Det hela avslutades med en vanlig gräddtårta. Med andra ord: det var en helt vanlig Brasiliansk födelsedagsfest för nära och kära.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,