Maränger och stormar


Igår fick vi oväntat besök. Eller rättare sagt besöket ringde en timma innan och berättade de skulle komma. Vanligtvis så sätter jag direkt igång och gör en kaka men denna gång tänkte jag att jag inte alls skulla göra det i ren protest. Det är ju ingen som säger man måste ha kaffebröd hemma när någon kommer över och speciellt inte på en Söndag kväll. Min man övertalade mig dock att göra en iaf så jag slängde ihop en chokladkaka. I mitt tycke blev den inte så bra så jag gav det mesta till besöket att ta med hem igen. Visst är jag snäll. *s*

När besöket kom hade de dock med sig kokostoppar och massor av små maränger. Jag säger massor för det var säkert minst 350g vilket jag tycker är ganska mycket när det gäller små söta maränger.

Jag är inte så förtjust i maränger. Jag gillar söta bakverk men maränger är helt enkelt för sött. Dock är det ju så att har man väl börjat knapra så fortsätter man utan att tänka på det. Det blev maränger till frukost imorse också och jag har fortfarande massor kvar.

Igår var det storm här. Det regnade is som man säger här, dvs det haglade. Och det var inte lite utan på en minut var det fullt av hagel på hela gården. Det regnade/stormade knappt en halvtimma och under den halvtimman blev det översvämmning och strömavbrott. Bara vårt träd på gatan knäckte av massor av grenar och det föll träd till höger och vänster och t.om gatustolpar. Jag tror ju för min del att det var nån sorts mini orkan eller nåt som for fram för det var inte lite som det stormade på så kort stund. Idag på morgonen var hela gatan full med trädgrenar och löv.

Det här med strömavbrott, varje gång det regnar och stormar lite så går strömmen! Det går aldrig fel! Och häromdagen kommenterade jag det med min man att så är det inte i Sverige. Vi kom fram till att det måste vara för att elledningarna här är ovan marken och om jag nu inte har fel, snäll rätta mig någon, så går elledningarna under marken i Sverige?? Här så har man stora runda ¨bombas¨(boxar) som sitter uppe i elledningarna och de smäller helt sänder när det stormar för mkt.
Då måste man vänta på att någon från elföretaget åker ut och lagar den innan man får el igen. Oftast tar det en timma. I går var det nog strömavbrott nästan två timmar.
Det kan vara ganska mysigt tycker jag att sitta och titta ut i mörkret när det regnar. Om det nu inte ör kväll för då är det ju becksvart.

Nu är det snart lunch dags, undrar vad jag ska äta? Maränger kanske? *s*