Kyckling på Fredag (och hallontårta)

Visst är det nåt sånt i reklamen för kyckling som gick för något år sedan, kyckling hela veckan?

Ja här blir det ingen kyckling men dock ugnsstekt kött med nektarinpaj. Ja pajen är alltså efterrätten. Min man skulle aldrig vilja ha en sötpaj som mat. Jag däremot skulle mycket väl kunna tänka mig äta det. *s*

Jag hittade ett intressant recept på en tårta med smördeg i som jag tänkte testa här under helgen förutsatt att jag kommer iväg och köper smördeg. Jag döper den till Hallontårta med smördeg för jag kommer inte på något bättre namn för tillfället.

Pavê folhado – Hallontårta med smördeg

Ingredienser
1 bakad chokladkaka
85g gelatin med smak av hallon
2,4dl varmt vatten
2dl grädde
2 förgräddade smördegsplattor 20x30cm
150g hackad mjölkchoklad
Jordgubbar eller hallon

Gör så här:
Skär kakan i 1cm tjocka skivor, lägg hälften i botten av en form. Rör ut gelatiner i vattnet, låt svlana och tillsätt grädden. Stryk ut ett lager över chokladkakan. Täck med smördegsplattorna och upprepa lagren ytterligare en gång. Sista lagret är smördegsplattan.

Smält chokladen i vattenbad och garnera tårtan. Dekorera med jordgubbar eller hallon. Servera gärna med glass.

Det står inte att man ska vispa grädden, vilket är som jag sagt tidigare är vanligt att man inte gör här. Jag hade dock gjort det.