Helgmys

”Åh nu är det helg, nu måste vi äta gott och mysa lite”.

Känns det igen när Fredag närmar sig?
På helgerna vill vi slappa och ta det lugnt och då kommer det här att man måste ju äta något gott. Annars är det ju inget mysigt?

Jag tycker det är härligt när familjer tar sig tid och gör lite extra gott osv inför helgen. Men tyvärr så gör vi det alldeles för lite i vår familj. Vi har inte nån som vana direkt. Här är det Fredag som Måndag ungefär.
För mig så är lite mer mysigt att tända ljus, lyssna på lite lugn (romantisk) musik och nibbla på nåt. Dvs nåt lätt och gott. Varför ska man stå i köket och trötta ut sig bara för en liten stunds mys?

Anledningen till att det inte alls går att mysa här är för de få ggr jag satt på lite romantisk musik och tänt ljus så kommer min man hem från jobbet, stänger av musiken, sätter på tv och tänder lampan. Romance killer!
Det här med maten går inte heller för han vill ha ¨riktig¨mat inte nibbles/snacks. Så därför blir det liksom ris och kött på helgerna med. Ja idag hade jag tänkt göra pirog med skinkfyllning så det är ju lite extra gott. Lite mitt emellan där.
Så då får man ta nåt mittemellan istället. *s*

Hur myser ni därhemma när det blir helg? Blir det extra god mat då? Känns det väldigt viktigt att det ska vara extra gott på helgerna?